|

1 günde 18 nokta temiz

Mehmetçik ve ÖSO, dün Cinderes- Afrin yolu üzerinde stratejik Bableit Havaalanı dahil 18 noktayı temizledi. Öldürülen PKK’lı terörist sayısı 3 bin 300’ü geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:54 - 12/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mehmetçik ve ÖSO’nun 8 Mart’ta kontrolü sağladığı Cinderesi, PKK’nın mayınlarından temizleniyor.
Mehmetçik ve ÖSO’nun 8 Mart’ta kontrolü sağladığı Cinderesi, PKK’nın mayınlarından temizleniyor.

Mehmetçik ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekâtı’nın 51. gününde tüm cephe hatlarında ilerlemeye devam ediyor. Afrin kuzeybatısındaki Raco beldesine bağlı Hocamanlı, Çakmaksağır, Büyükçakmak, Çançanlı ve Alemdar PKK’lılardan temizlenirken, Cinderesi’ne bağlı Tellef ve Kocaman köylerinde de kontrol sağlandı.

Kuzeydeki Bülbül beldesinin Solaklı ve Alibey köyleri ve ilçe merkezine bağlı Kavkabah köyü de teröristlerden arındırıldı. Bunun yanında Cinderes-Afrin yolu üzerinde stratejik önemdeki Bableit Havaalanı da güvenlik güçlerinin ele geçirdiği önemli noktalardan biri oldu. Bableit Havaalanı’nın, helikopterlerin iniş yapabildiği bir meydan olduğu belirtiliyor.

Zeytin Dalı’nın başladığı 20 Ocak’tan buyana öldürülen terörist sayısı ise dün itibariyle 3 bin 300’e ulaştı.

Cinderesi temizliği

Mehmetçik ve ÖSO’nun 8 Mart’ta kontrolü sağladığı Cinderesi, PKK’nın mayınlarından temizleniyor. Afrin ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Cinderesi’nde mayınlar imha edildikçe aileler de evlerine dönüyor. Uçangöz yardımıyla havadan görüntülenen Cinderesi’nde kısmen de olsa sivillerin evlerine dönmeye başladıkları ve ara sokaklarda sivillere ait araçların bulunması dikkat çekiyor. ÖSO çatısı altındaki Nasır Ordusu sözcüsü Muhammed Raşit, beldeyi PKK’dan şiddetli sokak çatışmalarının ardından kurtardıklarını belirterek, “İşgal etmek için değil özgürleştirmek için buradayız. Temizlenen köylerde halkı evlerine geri dönmeye çağırıyoruz. Bizim arındırılan köylerde varlığımız geçicidir. Afrin özgürleşene kadar savaşacağız. Afrin Afrinlilerindir” dedi. Teröristlerin sokaklara, yollara mayınlar ve el yapımı patlayıcılar döşediğini hatırlatan Raşit, ‘korkaklar’ diye nitelediği PKK’lıların sivilleri de canlı kalkan olarak kullanmaya çalıştığını kaydetti.

#Afrin
#Zeytin Dalı Harekat
#TSK
#ÖSO
6 yıl önce