|

500 terörist Afrin’de

Kandil, binden fazla teröristin öldürüldüğü Afrin’e takviye için 500 terörist gönderdi. PKK’lı teröristler Suriye’nin Haseke ve Ayn el Arab (Kobani) gibi bölgelerinden “sivillerin dayanışma ziyareti” adı altında ilçeye sokuldu. Teröristler, yüzlerce araçlık konvoyla Esed rejiminin kontrol ettiği Nubl yolunu kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 05:58 - 7/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
500 kadar teröristi, ‘sivillerin dayanışma ziyareti’ adı altında Afrin’e girdi.
500 kadar teröristi, ‘sivillerin dayanışma ziyareti’ adı altında Afrin’e girdi.

Terör örgütü PKK/PYD, Suriye’nin Haseke ve Ayn el-Arab gibi bölgelerinden 500 kadar teröristi, ‘sivillerin dayanışma ziyareti’ adı altında Afrin’e soktu. Bölgeden alınan bilgilere göre, PKK işgalindeki Kamışlı, Dırbasiye, Malikiye, Haseke merkez ve Kahtaniye gibi yerleşimlerden çıkan araçlarla gelen çok sayıda kişi önceki gün Türkiye sınırındaki Ayn el-Arab’a ulaştı. Burada hazırlanan diğer vasıtalarla birleşen, yüzlerce otobüs ile binek araçtan oluşan konvoy gece geç saatlerde Afrin’e girdi. Esed rejiminin kontrolündeki yollardan geçerek Afrin’e gelen konvoyda en az 2 bin kişinin bulunduğu görüldü.


Araçların ilk çıkış yaptığı noktalarla Afrin içindeki kaynaklar, konvoydakilerin bir kısmının gönüllülerden oluştuğunu ancak önemli bir bölümünün PKK’nın katılımı zorunlu tuttuğu ‘memur ve öğrenciler’den meydana geldiğini bildirdi. Konvoyda ayrıca, çeşitli bölgelerden toplanmış yaklaşık 500 terörist yeraldı. Afrin’e sokulan 500 kişilik grubun içindekilerin az bir bölümünün örgüte yeni katılanlardan oluştuğu öğrenildi. Sözkonusu konvoy, Afrin’e giriş için Esed kontrolündeki Nubl yolunu kullandı.

#Afrin
#PKK
6 yıl önce