|

ABD Konsolosluğu yakınında patlama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin merkezi Erbil kentinin Ankawa semtinde ABD Başkansolosluk binasının yakınında patlama meydana geldi. Saldırıda aralarında 2 Türk vatandaşının da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yeni Şafak
18:15 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 10:57 - 18/04/2015 Cumartesi
Diğer

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin(IKBY) Erbil kentinin Ankawa semtinde ABD Başkansolosluk binasının yakınında patlama meydana geldi. Ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor.



Bomba yüklü bir aracın Konsolosluk yakınında patlatıldığı belirtilirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekiplerinin sevk edildiği ifade ediliyor.



Dışişleri'nden açıklama: Ölenlerin 2'si Türk


Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırıda 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.



Saldırıyı IŞİD üstlendi


Reuters'ın haberine göre, saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Erbil'de düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendiğini duyurdu.



ABD saldırıyı kınadı


ABD, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde, ABD Konsolosluğu yakınında meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf yaptığı yazılı açıklamada, Erbil'deki ABD Konsolosluğu dışında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda masum insanların hayatını kaybettiğini belirtti. ABD olarak bu saldırıyı kınadıklarını ifade eden Harf, kurbanların ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.









#ıkby
#abd konsolosluğu erbil
#erbil patlama
9 yıl önce
default-profile-img