|

Alçaklar

Afrin'in Kefercenni beldesinde bir evde arama yapan komandolar, teröristlerin el yapımı patlayıcı ile tuzaklayarak yere bıraktığı Kur'an-ı Kerim’i yükseğe kaldırmak istedi. Bu sırada patlayıcı infilak etti. Hain pusuda Kur’an-ı yerden almak isteyen Uzman Çavuş Orhan Sürmen şehit oldu, 2 ÖSO üyesi ile 7 asker de yaralandı. Diyarbakır’da 3 asker, Van’da ise 1 korucu hainler tarafından şehit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:57 - 14/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 Uzman Çavuş Orhan Sürmen şehit oldu
Uzman Çavuş Orhan Sürmen şehit oldu

Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nın 53.gününde acı haber geldi. Kefercenni beldesinde silah arkadaşları ve ÖSO askerleri ile birlikte bir evde arama yapan Uzman Çavuş Orhan Sürmen, teröristlerin el yapımı patlayıcı ile tuzaklayarak yere bıraktığı Kuran'ı Kerim'i alarak yüksek bir yere koymak istedi. Bu sırada tuzaklanan patlayıcı büyük bir gürültü ile patladı. Sürmen kaldırıldığı hastanede şehit olurken 2'si ÖSO üyesi 9 asker de yaralandı. Yaralı askerler Kilis’e getirilerek tedavi altına alındı. 23 yaşındaki Sürmen'in Kahramanmaraş Çağlayanceritli ve bekar olduğu öğrenildi. Sürmen'in Kayseri 1. Komando Tugayında görevli olduğu ifade edildi.


Şehidin kanıyla sulandı

Şehit Sürmen’in kanıyla ıslanan Kur’an-ı Kerim’in görüntüsünü, güvenlik uzmanı Abdullah Ağar twitter hesabından paylaştı. Ağar twit mesajında olayı şöyle anlattı: “Mehmetçik’in Kuran’a imanını saygısını bilen İslam ve insanlık düşmanı YPG/PKK’nın Afrin 'de yere tuzakladığı Kur’an’ı, Mehmetçik yerden alıp yükseğe koyarken tuzak patlamış, Kur’an parçalanmış, şehidin kanı da Kur’an’ın ayetlerini ıslatmıştır”


#Afrin
#Şehit
#Orhan Sürmen
6 yıl önce