|

Bizi koruyun

Zeytin Dalı Harekatı’yla teröristlerden temizlenen Afrin’de halk yeniden güvenli günlere kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Teröristlerin olduğu dönemde çocuklarının zorla silah altına alınmak istendiğini, kendilerinden para toplandığını ve ilçeyi terk etmelerine izin verilmediğini anlatan Afrinliler, Türk askerini görünce mutluluklarını göstermek için kurban kestiklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:09 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Sivil halk Mehmetçik’e sevgi gösterilerinde bulundu.
Sivil halk Mehmetçik’e sevgi gösterilerinde bulundu.

Afrin merkezinin teröristlerden temizlenmesinin ardından sivil halk Mehmetçik’e sevgi gösterilerinde bulundu. Afrin’de Kafer Çil Mahallesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Melek Salih, teröristlerin ilçede olduğu süreçte çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

ARTIK KORKMUYORUZ

Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra ilçeyi terk etmeye çalıştıklarını aktaran Salih, teröristlerin kurdukları kontrol noktalarıyla buna engel olduğunu söyledi. Birçok defa ilçeyi terk etmeye çalıştıklarını ancak teröristler tarafından silah zoruyla evlerine gönderildiklerini dile getiren Salih, korku dolu günlerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilçeye girmesiyle sona erdiğini vurguladı. Türk askerini köyde görünce çok mutlu olduklarını anlatan Salih, “Onlar için iki kurban kestik. Askerler geldi, artık korkmuyoruz. Biz burada askerlerin kalmasını, bizi ve bulunduğumuz toprakları korumanızı istiyoruz” dedi.


Asker abiyle sohbet

Afrin merkezinin teröristlerden temizlenmesinin ardından bölgedeki arama tarama çalışmaları sürüyor. İlçe merkezinde kontrolün sağlanmasının ardından 50’ye yakın el yapımı patlayıcı, 10’dan fazla mayınlı antitank mühimmatı imha edildi. İlçe merkezi ve çevresinde arama-tarama faaliyetlerini sürdüren Mehmetçik, Kafer Çil Mahallesi ve çevresinde de arama yaptı. Bölge halkı askerleri sevgi gösterileriyle karşıladı. Askerler kendi kumanyalarının tamamını bölge halkına verirken çocuklarla sohbet etti, yakından ilgilendi.


Özgürlük keyfi

Zeytin Dalı Harekatı sivillerin yüzünü güldürüyor. Yaşamın normale dönmeye başladığı bölgede, teröristlerin zulmünden kaçıp başka yerlere giden halk evlerine dönüyor. Araçlara yükledikleri eşyalarla sılanın yolunu tutan Suriyelilerin mutlulukları yüzlerinden okunuyor. Öte yandan çocuklar da özgürlüğün tadını çıkarıyor. Ağaç dallarına yaptıkları salıncaklarda oynayan terör mağduru minikler, yaşıtlarıyla eğlenceli vakit geçiriyor. Sokak ve tarlalarda koşarak çocukluklarının keyfini yaşayan minikler, kendilerine bu imkanı sağlayan Türkiye’ye teşekkür ediyor.

  • 3 köy daha kurtarıldı
  • TSK ve ÖSO, Afrin’in ilçe merkezinin güneyinde teröristlere yönelik sürdürdüğü operasyonlar kapsamında, Ayn Darah, Basutah ve Burj Abdallah köylerini YPG/PKK-DEAŞ’tan arındırdı. Zeytin Dalı Harekatı’nın başından beri etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 3 bin 655 oldu.


#Afrin
#TSK
#Mehmetçik
6 yıl önce