|

Bölgeye istikrar gelir

İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerde nihai anlaşma sağlanmasının bölgedeki ekonomik işbirliklerini arttıracağını belirten Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood, bunun da istikrar getireceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:15 - 7/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood, İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerde taslak metin üzerinde varılan anlaşmanın nihai anlaşmaya varılması sonucunda bölgenin ticari hacmi için önemli sonuçlar doğuracağını söyledi. Pakistan'ın nükleer anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını belirten Mahmood, “Ümit ediyoruz ki yakın zamanda nihai anlaşmanın imzalanmasıyla sonuçlanır. Pakistan, İran'la ticaret ve ekonomik işbirliğini arttırma konusunda istekli. 5+1 ile İran arasında anlaşma yapılırsa, İran'a ambargolar kalkar. Ambargo kalkacağı için de ekonomik ve ticaret açısından bölge ülkeleri için ve Pakistan için önemli ve yararlı sonuçlar doğurur. Nihai anlaşma ile sonuçlanırsa, bölgeye istikrar getirir” diye konuştu.



'TÜRK ŞİRKETLERİNİ TEŞVİK EDİYORUZ'


Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin artması için iş adamlarını teşvik ettiklerini belirten Mahmood, “Geçen ay Başbakan Davutoğlu Pakistan'ı ziyaret ettiğinde her iki ülkenin başbakanı çok kısa bir gelecekte iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması yapılması konusunda müzakerelere başlamayı kararlaştırdılar. Her iki ülkenin başbakanı enerji alanında ve alt yapı alanında işbirliğini ilerletmeyi, derinleştirmeyi kararlaştırdılar. Bazı büyük Türk şirketleri Pakistan'da büyük iş yapıyorlar. Biz Türk şirketlerini Pakistan'da teşvik ediyoruz. Bu iki ülke arasındaki işbirliğini hızla yükseltecektir” dedi.



Yeni Şafak'ı ziyaret etti


Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood ve Pakistan Başkonsolosu Yusuf Cüneyt, Albayrak Holding Medya Grubu'nu ziyaret etti. Heyeti, Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Albayrak, Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat, Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül birlikte kabul etti.



#Sohail Mahmood
#pakistan
9 yıl önce