|

Darmık’a sızamadılar

Afrin kuzeyindeki Bülbül beldesi teröristlerden temizlenmesine rağmen, bölgede yoğunlukla bulunan tüneller güvenlik güçleri için risk faktörü oluşturuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:00 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Teröristler Mehmetçik ve ÖSO savaşçılarına saldırmak istedi.
Teröristler Mehmetçik ve ÖSO savaşçılarına saldırmak istedi.

Teröristler Bülbül çevresindeki Darmık dağlarında dün sızma yaparak Mehmetçik ve ÖSO savaşçılarına saldırmak istedi. Bekovası köyü kırsalındaki Küçük Darmık Dağı’na yapılmış tünelleri kullanan PKK’lılar, amaçlarına ulaşamadı. Kilis’in Hisar köyü karşısındaki bölgede 13 terörist öldürüldü. Sızma girişiminin ardından zaman zaman çatışmaların da yaşandığı Darmık top atışlarıyla bir kez daha vuruldu. Tünellerin hedef alındığı atışlar sonrası dağdan dumanlar yükseldi.

SAYI 1485 OLDU

Afrin’in birçok bölgesinde operasyonlar ise sürüyor. Hatay’ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, obüs ve topçu birliklerince vurulurken dün güvenlik güçleri, kuzeybatıdaki Kude köyünü de teröristlerden arındırdı. Böylece Zeytin Dalı’nın başından bu yana PKK işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 36’sı köy, 3’ü köy altı yerleşim ve 14’ü stratejik dağ veya tepe olmak üzere 54 nokta teröristlerden kurtarılmış oldu. Zeytin Dalı’nın 26. günü geride kalırken, öldürülen terörist sayısı toplamda en az 1485’i buldu. Sınır hattında askeri araç sevkiyatı da devam ediyor.

#Afrin
#Darmık
#PKK
6 yıl önce