|

Esed ölüm saçan bir despot

Avustralya Başbakanı Turnbull, "Binlerce vatandaşının öldürülmesinden sorumlu. Birçok kişi onu kasap olarak tanımlıyor. Bence ölüm saçan bir despot, bundan hiç şüphe yok" dedi.

Yeni Şafak
11:44 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 09:47 - 19/11/2015 Perşembe
AA

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed için "ölüm saçan bir despot" ifadesini kullandı.



Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi için Filipinler'in başkenti Manila'da bulunan Turnbull, Suriye Devlet Başkanı Esed hakkında sert açıklamalarda bulundu. Turnbull, gazetecilere verdiği demeçte, Esed için "Binlerce vatandaşının öldürülmesinden sorumlu. Birçok kişi onu kasap olarak tanımlıyor. Bence ölüm saçan bir despot, bundan hiç şüphe yok" dedi.



Turnbull, Esed ve zalim rejimine karşı çok derin düşmanlıkları olmasına rağmen Suriye sorununa pragmatik bir çözüm bulunması gerektiğini de vurguladı. Avustralya Başbakanı, "Suriye'de siyasi çözümün anahtarı, mağdur olan ülkenin Sünni çoğunluğunun yeni hükümete dahil edilmesidir. Bunu başarabilirlerse DAEŞ, temel tabanını kaybeder" yorumunu yaptı.



Avustralya'da muhalefet lideri Bill Shorten da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed için "kasap" dedi.



İşçi Partisi ve ana muhalefet lideri Bill Shorten, Sydney'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Esed rejimin iktidarda kalmasının, Suriye'de yaşayan milyonlarca kişiye veya ülkeye geri dönmek isteyenlere, uzun vadeli istikrar umudu vermediğini söyledi. Shorten, "Kasap Esed'i iktidarda tutarsanız hiçbir şekilde kalıcı barış olamaz" dedi.



#Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull
#Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği
#Beşar Esed
8 yıl önce