|

Gazi doktor gönüllü oldu

15 Temmuz gazisi Dr. Mehmet Celal Almaz, Zeytin Dalı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçik için gönüllü oldu. UMKE ekibi ile 20 gün sınırda görev alacak olan Almaz, “Terörle mücadelede her zaman devletimizin yanındayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 01:30 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Hain kalkışmanın olduğu gece Külliye önünde helikopter saldırısıyla vurulan Dr. Mehmet Celal Almaz’ın vücuduna 15 şarapnel parçası saplanmıştı.
Hain kalkışmanın olduğu gece Külliye önünde helikopter saldırısıyla vurulan Dr. Mehmet Celal Almaz’ın vücuduna 15 şarapnel parçası saplanmıştı.

Türkiye genelinde il sağlık müdürlüklerinden ekipler, belli aralıklarla Zeytin Dalı’nda görevli Mehmetçik’e sağlık hizmeti sunmak için harekat bölgesine gidiyor. Ankara UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) koordinatörlüğünde bir ekip daha Mehmetçik’e şifa dağıtmak üzere yola çıktı.

KÜLLİYE ÖNÜNDE 15 KURŞUN YEDİ

Ankara Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde yer alan hekimlerden Dr. Mehmet Celal Almaz da gönüllü oldu. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde helikopterden açılan ateş sonucu 15 yerinden yaralanan Dr. Almaz, bölgede Mehmetçik’e sağlık hizmeti verecek. 20 gün sınırda görev yapacak olan

Almaz, “Sağlık çalışanları olarak, terörle mücadelede her zaman devletimizin yanındayız” dedi.


TSK’dan sınıra seyyar hastane

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’nda 14 çadır ve 12 konteyner ile oluşturulan “seyyar ilk yardım hastanesi” 1 Ekim’den bu yana hizmet veriyor. Zeytin Dalı Harekatı ile İdlib’e intikal eden TSK unsurlarına en hızlı şekilde sağlık hizmet sunan hastanede, 16 branşta 19 deneyimli askeri ve sivil tabip görev yapıyor. Ameliyathane, yoğun bakım, eczane, laboratuvar, sterilizasyon, triaj ve radyoloji bölümlerinin yer aldığı seyyar hastanede, aynı anda 8 hasta/yaralıya ilk yardım ve küçük cerrahi, 6 hasta/yaralıya da yoğun bakım tedavi hizmeti sunulabiliyor. Hastaneye Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Hatay Valiliği’nce de personel ve tıbbi lojistik destek sağlanıyor.

#15 Temmuz
#Afrin
#Gazi
6 yıl önce