|

Hain tuzak: 4 şehit

Afrin’de PKK’lı teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcı, mayın tarama çalışmaları sırasında infilak etti. Sözleşmeli erler Gökhan Güllü, Kadir H. Demiral ve Muhittin T. Çalışkan şehit oldu, 3 asker yaralandı. Bitlis'te de Uzman Çavuş Şükrü Çakar şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 02:47 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yine EYP patladı: 4 şehit 4 yaralı
Yine EYP patladı: 4 şehit 4 yaralı

TSK ve ÖSO tarafından abluka altına alınınca ilçe merkezinde neredeyse her yeri tuzaklayıp kaçan kalleşler, 3 askerimizi daha şehit etti. Afrin’de arama- tarama çalışmaları sırasında önceden tuzaklanan bir EYP infilak etti. Patlamada Piyade Sözleşmeli Er Muhittin Talha Çalışkan, Piyade Sözleşmeli Er Gökhan Güllü, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Kadir Demiral şehit olurken, 3 Mehmetçik de yaralandı. Yaralılar Hatay Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Benzer bir tuzağa Bitlis’te de rastlandı. PKK’lılarca araziye döşenen bombanın infilakı sonucu Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Çakar şehit oldu.


Olayda Astsubay Başçavuş Mehmet Türkmen ise hafif yaralandı. Afrin’den gelen bilgilere göre PKK, ABD’li subaylar ve DEAŞ’tan öğrendiği tuzaklama yöntemlerini farklı bir boyuta taşıdı. Teröristlerin bazı apartmanlarda tuzaklamaları neredeyse daire daire yaptığı vurgulanıyor. Birbirine bağlı halde döşenmiş patlayıcıların sıralı şekilde infilakını sağlayıp daha büyük bir alanın tahrip olmasını amaçlayan DEAŞ yöntemini PKK’nın daha geniş bir alanda kullandığı belirtiliyor. Sözkonusu yöntem, taşeron örgütlerin ortaklığını bir kez daha gözler önüne serdi.

#Afrin
#TSK
#Şehit
6 yıl önce