İran: ABD’li kaçak komutan ve askerlerin peşindeyiz

19:40, 25/03/2026, Çarşamba
IHA
İran: ABD’li kaçak komutan ve askerlerin peşindeyiz
Zülfikari, ABD askerlerinin gizli noktalara sığındığını söyledi.

İran'da Hatemul Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü İbrahim Zülfikari, bölgede ABD’ye ait tüm üslerin imha edilmesi nedeniyle ABD’li komutan ve askerlerin kaçtığını ve üs dışındaki gizli noktalara sığındığını ifade etti. ABD’li kaçak komutan ve askerlerin peşinde olduklarını belirten Zülfikari, bölge ülkelere de çağrıda bulunarak bu kişilerin saklandıkları yerleri kendilerine bildirmelerini talep etti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na (DMO) bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı Sözcüsü İbrahim Zülfikari, "Bölgede ABD’ye ait tüm üslerin imha edilmesi nedeniyle ABD’li komutan ve askerler kaçmış ve üs dışındaki gizli noktalara sığınmıştır. Biz de ABD’li kaçak komutan ve askerlerin peşindeyiz" dedi.

"ABD’li kaçak komutan ve askerlerin peşindeyiz"

Zülfikari, bölgedeki ABD askeri varlığına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zülfikari yaptığı açıklamada, "Bölgede ABD’ye ait tüm üslerin imha edilmesi nedeniyle ABD’li komutan ve askerler kaçmış ve üs dışındaki gizli noktalara sığınmıştır. Biz de ABD’li kaçak komutan ve askerlerin peşindeyiz" dedi.

"Saklandıkları yerleri bize bildirin"

Bölge ülkelerinin halkına da çağrıda bulunan Zülfikari, "Bölge ülkelerinin halkından bu kişilerin saklandıkları yerleri bildirmelerini ve kendi güvenlikleri için ABD’lilerin bölgeden çıkarılmasını talep etmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


İsrail Meclisi'nde 'Katar’ın düşman devlet' olarak tanımlayan yasa reddedildi
Dünya
İsrail Meclisi'nde 'Katar’ın düşman devlet' olarak tanımlayan yasa reddedildi
İspanya Başbakanı Sanchez, ABD ve İsrail'e ateş püskürdü:  Dünyanın en son ihtiyacı yeni bir savaş
Dünya
İspanya Başbakanı Sanchez, ABD ve İsrail'e ateş püskürdü: Dünyanın en son ihtiyacı yeni bir savaş
İran'dan savaşın sona ermesi için ABD ve İsrail'e beş şart
Dünya
İran'dan savaşın sona ermesi için ABD ve İsrail'e beş şart

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026