|

Oyuncağa bombalı tuzak

PKK’lı teröristler Afrin’den kaçarken her tür caniliği yapıyor. Daha önce Kur’an-ı Kerim’in içine bomba koyan teröristler oyuncaklara da patlayıcı yerleştirdi. Oyuncakları tespit eden güvenlik güçleri böylece çocukları ölümden kurtardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:57 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Afrin'de teröristler oyuncaklara bile bombalı tuzak kurmuş
Afrin'de teröristler oyuncaklara bile bombalı tuzak kurmuş

Teröristlerin kalleş tuzaklarına gün geçtikçe bir yenisi daha ekleniyor. Hiçbir kural tanımayan PKK’lılar, büyük-küçük, sivil-asker demeden herkesi hedef alıyor. Bomba düzeneğini oyuncakların içine yerleştiren örgüt üyeleri, çocukların canına kastediyor. Afrin’de dün kalleşlerin oyuncak içine yerleştirdiği bomba düzeneği bulundu. Saat şeklindeki oyuncağa tuzaklanan el yapımı bomba, etkisiz hale getirildi.


Mağaralar didik didik

Irak’ın kuzeyinde teröristlerin kullandığı kamplara yönelik hava ve kara operasyonları sıklaştı. Komandolar terör yuvalarını didik didik ederken hava bombardımanı sonucu son birkaç günde 38 terörist etkisiz hale getirildi. 38 teröristin 12’si önceki gün İHA’larca tespit edildikten sonra uçaklarca yapılan tek bir sortide öldürüldü. Hakurk ve Kaniraş’taki kamplar silahlı insansız hava araçlarıyla 24 saat gözetim altında tutuluyor. Bölgede Mehmetçik, PKK’nın depo olarak kullandığı birçok mağara tespit etti. Dik kayalıkları dağcı ipleriyle tırmanan Mehmetçikler, nehirleri geçip sarp arazide arama-tarama faaliyetlerinde bulunuyor.

  • PKK’lıları teslim ediyorlar
  • Zeytin Dalı çerçevesinde Afrin’i teröristlerden arındıran Mehmetçik, ilçedeki tuzak ve mayınları temizlemeye devam ediyor. ÖSO’nun Afrin merkezinin 200 metre yakınındaki Mestura köyünde yaptığı aramada teröristlere ait çok sayıda füze, havan mermileri, roket, el yapımı patlayıcılar ve ağır silah mühimmatı ele geçirildi. Mehmetçiğin gelişine duacı olan Afrin halkı da PKK’lıların yakalanması konusunda güvenlik güçlerine yardım ediyor. Önceki gün 3 teröristi yakalayıp TSK’ya götüren Afrin halkı, dün de 9 köyde 18 teröristi daha Mehmetçiğe teslim etti.
#Afrin
#PKK
#Tuzak
6 yıl önce