|

"Terör kuşağı kırılana kadar yola devam"

Yeni Şafak ve Tvnet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, terör örgütünün bölgede çok ağır zayiat verdiğini belirterek, "Örgüt kaybı çok ciddi rakamlarda. Açıklanan rakamların fazlası var eksiği yok. Bu nedenle örgüt Afrin içinde çok çatışamadan kaçmak zorunda kaldı" dedi. Karagül ayrıca, Afrin'in bir başlangıç olduğu bilgisini de paylaşarak, "Türkiye, terör kuşağını tamamen kırana kadar yoluna devam edecektir" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
13:07 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 16:35 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Yeni Şafak ve Tvnet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
Yeni Şafak ve Tvnet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve Tvnet Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Afrin'deki gözlemlerini ve bölgedeki son gelişmeleri Tvnet canlı yayınında izleyicilere aktardı.

Terör örgütünün bölgede çok ağır zayiat verdiğini belirten Karagül, "Örgüt kaybı çok ciddi rakamlarda. Açıklanan rakamların fazlası var eksiği yok. Bu nedenle örgüt Afrin içinde çok çatışamadan kaçmak zorunda kaldı" ifadesini kullandı.

"Sivillere muhteşem bir yaklaşım var"

Güvenlik güçleri açısından oldukça rafine bir harekat olduğunun altını çizen Karagül, şöyle devam etti:

  • "TSK, siviller için yaklaşık 1 hafta beklemiş. Dünyada hiç bir ordu bunu yapmaz. Rakka ve Musul'u ABD'nin nasıl yakıp yıktığını biliyoruz. Biz de aynı şekilde davransaydık 2 günde Afrin'e inerdik. Ama yapmadık. sivil bir kişinin bile burnu kanamasın diye ilmik ilmik örülmüş harekattır Zeytin Dalı Harekatı."

Binalar nokta atışı vurulduğunu ve saha istihbaratının çok güzel bir şekilde işlediğine de değinen Karagül, "MİT sahada çok güzel işlere imza atmış bunu net bir şekilde görebiliyoruz. İHA'ların bu kadar başarılı kullanılmasaydı çatışmanın boyutları değişirdi" dedi.

"Batı hayal kırılığı yaşıyor"

Zeytin Dalı Harekatı boyunca batılı güçlerin ısrarla operasyon üzerinden köşeye sıkıştırmak istediğine dikkati çeken Karagül, şöyle devam etti:

Bu nedenle halktan teröristlerin destek bulması çok düşük seviyelerde kalmış.

Afrin'de bundan sonraki dönemlerde sadece yeniden düzen kurulması süreci yaşanacaktır. Batı kamuoyu yoğun bir dezenformasyon savaşı başlatmış Türkiye'ye karşı. Ama Afrin'de böyle bir şey bulamadılar, çünkü yok. Bu konuda ciddi bir hayal kırıklığı yaşıyorlar.

"Bölge halkı TSK'nın merhametini çok iyi biliyor"

TSK'nın gerek bölgedeki insanlarla gerek orada çalışan medyayla çok başarılı bir iletişim kurduğu bilgisini de aktaran Karagül, şunları kaydetti:

"Son derece rasyonel bir yaklaşım sergilendiğini gözlemledim. Halkla ilişkileri sanki özellikle eğitilmiş gibi. Bu son derece sevindirici bir şey. Çünkü özellikle ABD askerlerinin bölgedeki insanlara neler yaptığını daha önce gördük."

Karagül ayrıca, 'Karşı taraftan hamle gelecek mi?' sorusuna şu cevabı verdi.

  • "Biz, karşı tarafın yapacaklarına göre değil, Türkiye olarak kendi yapacaklarımıza göre hareket eden bir yapıdayız artık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki söylemleri çok önemli. Afrin daha başlangıç. Bu kuşaktaki tüm terör örgütleri temizlenene kadar Türkiye yoluna devam edecektir."

"NATO standartlarında yerler var"

Örgütün Afrin'de NATO standartlarında yerlere sahip olduğunu vurgulayan Karagül, şöyle devam etti:

"Bunlar ancak devletlerin sahip olabileceği özel alanlar. Ancak burada terör örgütüne çok ciddi imkanlar sağlanmış. Bedeli ne olursa olsun Türkiye süreci sonuna kadar götürecek ve gerekli gördüğü hamlelere yönelik adım atacaktır."

#Afrin
#İbrahim Karagül
#TVNET
6 yıl önce