|

Türkiye bizi kurtarsın

Türkiye ve ABD arasındaki anlaşmaya rağmen PKK işgal ettiği Münbiç’ten henüz çekilmedi. Münbiç halkı, Türkiye’nin müdahale edip kenti teröristlerden temizlemesini istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:43 - 9/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
TSK, Münbiç'te devriye faaliyetini sürdürüyor.
TSK, Münbiç'te devriye faaliyetini sürdürüyor.

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'nın topraklarını işgal ettiği Münbiçliler, vatanlarının teröristlerden temizlenmesi için Türkiye'nin müdahale etmesini talep ediyor.

Terör örgütünün işgali sonucu Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan Münbiç sakini Um Abdullah, "Özgürce yaşamak için talebimiz, Türkiye'nin vatanımızı teröristlerden temizlemesi. Önce Allah’tan, sonra Recep Tayyip Erdoğan’dan bu konuda bizi desteklemesini, vatanımıza, topraklarımıza dönmemizi sağlamasını ve rahatça çocuklarımızla yaşamamıza yardımcı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Ahmed Muhammed Horan ise, TSK’nın Münbiç’i teröristlerden temizlemesini temenni ettiğini dile getirdi.

  • Münbiç’te
    11. devriye
  • Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasındaki hatta 11’inci koordineli, bağımsız devriye faaliyeti yapıldı.


#Türkiye
#ABD
#Münbiç
6 yıl önce