|

Türkiye farkı

TSK’ın Afrin operasyonunda sivillerin yaşadığı bir tek bina bile hasar görmedi. Afrin’den çekilen fotoğraflar bu durumu net şekilde ortaya koydu. ABD, Rusya ve Esed rejimi hava bombardımanlarında on binlerce sivili katlederken Halep, Rakka, Musul ve Guta harabeye döndü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 06:13 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Mehmetçik Zeytin Dalı Harekâtı’nda bir tek sivile zarar vermediği gibi, Afrin’deki yapılara da dokunmadı.
Mehmetçik Zeytin Dalı Harekâtı’nda bir tek sivile zarar vermediği gibi, Afrin’deki yapılara da dokunmadı.

Suriye iç savaşı boyunca bölgede bulunan tarihi eserlerin büyük çoğunluğu yıkıldı, milyonlarca insan evlerinden, yurtlarından oldu.


ABD, Rusya ve Esed rejimi onbinlerce sivili katlederken, operasyon düzenledikleri Halep, Rakka, Musul ve Doğu Guta yaşanmaz hale geldi. Mehmetçik ise Zeytin Dalı Harekâtı’nda bir tek sivile zarar vermediği gibi, Afrin’deki yapılara da dokunmadı.


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflar, Suriye ve Irak’ta yıkılan şehirlerle Afrin arasındaki farkı çarpıcı bir biçimde gözler önüne serdi. TSK’nın dünya kamuoyuyla paylaştığı fotoğrafların altına şu not düşüldü: “Sivil/masum kişiler, çevre, tarihi eserler ve dini/kültürel yapılar Türk Silahlı Kuvvetleri için dokunulmazdır!”

#Afrin
#TSK
#Operasyon
6 yıl önce