|

Türkiye huzur getirdi

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nda Türkiye sivil hassasiyetini hep ön planda tuttu. Masum insanların kılına zarar gelmedi. ABD, Esed rejimi ve PKK’nın canlı kalkan yaptığı insanlar kurtarılarak, huzur ve güvenin hakim olduğu bölgelerde tekrar yaşamaları sağlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:29 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
AFAD'tan terörden arındırılmış bölgelere yardım dağıttı.
AFAD'tan terörden arındırılmış bölgelere yardım dağıttı.

Suriye ve Irak, başta ABD ve sözde medeni Avrupalı ülkelerce DEAŞ terör örgütü ile mücadele bahanesiyle yerle bir edilirken; Türkiye ise terörü bitirmek amacıyla girdiği bölgeleri ihya ve inşa ediyor. Suriye iç savaşında ‘açık kapı’ politikası ile önce insani, sonrasında da terörle mücadele kapsamında askeri inisiyatif alan Türkiye, ilklere imza attı.

HER YERİ YAKIP YIKTILAR

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında sivil hassasiyetini hep ön planda tutan Türkiye, harabeye dönen Suriye’nin diğer bölgelerinden farklı olarak üstyapı ve yerleşime zarar vermedi. ABD, Esed rejimi ve terör örgütleri, Halep, İdlib, Rakka ve Doğu Guta’ta taş üstünde taş bırakmazken, Türkiye ise güvenliği sağladığı bölgelerin imarına odaklandı.

TÜRKİYE İHYA EDİYOR

Cerablus-Azez-El Bab hattı 2014’ten beri terör örgütü DEAŞ işgalindeydi. Türkiye ve TSK destekli ÖSO, Fırat Kalkanı Harekatı ile 2 bin kilometrekareden fazla alanı sivil ve üstyapıya zarar vermeden terörden arındırdı. Bölgede huzur ve güven ortamı sağlandı. Altyapısı güçlendirilen bölgeye okul ve hastahaneler inşa edildi. Yüzbinlerce insan evine döndü. Bazı bölgelerde nüfus, harekat öncesine göre 9 katına yükseldi.

ŞİMDİ SIRA AFRİN’DE

Türkiye’nin hassasiyeti Afrin’de de dünyaya örnek oldu. PKK/PYD-YPG sivil halkı canlı kalkan yapıp bölgeden ayrılmasına engel olurken; Türkiye kayıp verme pahasına sivil duyarlılığını sürdürdü. Zeytin Dalı kapsamında terörden temizlenen bölgelerde insani yardım dağıtıldı, halk hasara uğramayan evlerine dönmeye başladı. Bölgede ayrıca Kızılay ve AFAD tarafından 170 bin kişilik 9 yeni kamp kurulması için çalışma başlatıldı.

#Türkiye
#PKK/PYD
#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce