|

Yeraltı hastanesi

Güvenlik güçleri Afrin’de PKK’lı yaralılar için hazırlanmış yeraltı hastanesini ortaya çıkardı. ABD malzemeleriyle dolu tam teşekküllü revire 50 metrelik tünelden giriliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:30 - 26/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Teröristler yer altı hastanesi kurmuş
Teröristler yer altı hastanesi kurmuş

İlçenin kuzeybatısındaki hastanenin altına yapılan gizli bölümde PKK’lılar, dışarıdan tespit edilmeksizin tedavi edilecekti. Röntgen cihazının da yer aldığı bölümde ABD menşeli ilkyardım malzemeleri de bulundu. Kullanılan serumlar ve terör örgütüne ait kanlı üniformalar harekât sırasında çok sayıda teröristin burada tedavi gördüğünü ortaya koydu.


Sözkonusu yerde PKK revirinin açıldığını kamuoyuna ilk Yeni Şafak duyurmuştu. Afrin’e yönelik harekâttan çok önce, 14 Aralık 2017 tarihindeki Yılmaz Bilgen haberinde Yeni Şafak, ‘hastanenin açılışına çok sayıda PKK elebaşının katıldığını ve sözkonusu tesisin tüm ihtiyaçlarının Batılı dernek ve vakıflarca karşılandığını’ yazmıştı.


O terörist komada

PKK terör örgütünün sözde Suriye Askeri Komutanı Şervan Derviş, cuma günü akşam saatlerinde Münbiç’te silahlı saldırıya uğradı. İki kişi tarafından gerçekleştirilen saldırının PKK-ABD-Esed karşıtı Münbiçliler tarafından yapıldığı sanılıyor. Eylemi gerçekleştiren kişiler yakalanamazken, kurşunların hedefi olan PKK’lı Derviş komada ve durumu kritik. Yeni Şafak’a bilgi veren Kahtan Şarki, bu suikastın Münbiç halkının kararlığını gösteren önemli bir eylem olduğunu belirtti.


Yapay kanyon!

Zeytin Dalı Harekâtı ile teröristlerden arındırılan Afrin’de bombaların bulunup temizlenmesi işlemi sürüyor. Hem ilçe merkezi hem de kırsal kesimde mayın temizleme çalışmalarını sürdüren jandarma komando ve polis özel harekât unsurları, tuzaklanmış patlayıcıları kontrollü şekilde infilak ettiriyor. Mavi bereliler son olarak Afrin’in Alemdar köyünde bir otomobil ve 2 evde belirlenen EYP’leri imha etti. Komandolar, bölgedeki mağara, kepçelerle açılmış dehliz ve tünellerde de geniş çaplı arama yaptı. Bölgede PKK’lıların iş makineleriyle kazdığı ve yapay bir kanyonu andıran 20 metre derinliğindeki vadi dikkat çekti. Yapay vadiyi kullanarak tünele girdikleri tespit edilen teröristlerin burada mayın, patlayıcı ve mühimmat istifledikleri belirlendi.

#PKK
#Terör
#Afrin
6 yıl önce