|

Yüreğimiz yandı: 11 şehit

Zeytin Dalı Harekatı’nda Türkiye’nin dört bir yanındaki 11 ocağa ateş düştü. Raco’daki çatışmalarda 9, aynı bölgede kırıma uğrayan Atak helikopterinde ise 2 asker şehit oldu. 1027 rakımlı tepede üs kuran Mehmetçik’e Kandil’den gönderilen 150’den fazla “kamikaze” PKK’lı teröristin saldırdığı öğrenildi. Bu teröristlerden 80’e yakını etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2018 Pazar
Güncelleme: 03:12 - 11/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı’nın 22. gününde 11 ocağa ateş düştü.
Zeytin Dalı Harekatı’nın 22. gününde 11 ocağa ateş düştü.

Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda dün 11 şehit verdik. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre teröristler dün sabah saatlerinde Raco’daki bir üs noktasına saldırı düzenledi. 1027 rakımlı tepede üs kuran askerler, bölgedeki daha önce tespit edilemeyen bir tünelden sızma yapan teröristler tarafından saldırıya uğradı. 150 kişilik PKK’lı terörist grupla çatışmaya giren askerlerimizden 6’sı çatışma sırasında, 3’ü de kaldırıldıkları hastanelerde şehit düştü.


80 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Çatışmaya destek vermek için bölgeye Atak helikopterleri gönderildi. Bu helikopterlerden birisi bilinmeyen bir sebeple düşerek kırıma uğradı. Bu olayda da 2 pilot şehit düştü. Destek amaçlı bölgede devriye faaliyeti yürüten diğer Atak helikopterleri ve F-16’lar teröristlerin saklandığı noktaları aralıksız vurarak terör mevzilerini imha etti. Operasyonlarda 80’e yakın terörist imha edilirken, kaçanların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ediyor. Öte yandan çatışmada yaralanan askerler Kilis ve Kırıkhan’daki devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.


KANDİL’DEN GÖNDERİLDİLER

Batı cephesinde birkaç saatte 7 köyde bozguna uğratılarak çok sayıda kayıp veren PKK terör örgütünün Raco’ya Kandil’den 150 kişilik “kamikaze” birliği gönderdiği öğrenildi. İdlip sınırına yakın köylerden, Der Ballut, Dukan, Mezra gibi noktalar ile Cukali, Fevkani ve Orta Çakallı yerleşkelerinden süpürülen PKK’lı teröristler 150 kişilik kamikaze timi ile gece saatlerinde Raco-Ömer Uşağı bölgesine sızdı. Sabahın ilk saatlerinde ÖSO ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birliklere saldıran PKK’lıların 80’den fazlası çatışmalarda öldürülürken 9 asker de şehit düştü.


Raco’daki çatışmalarda ve Atak helikopteri kırımında şehit düşen askerlerin isimleri şöyle: Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman, Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut, Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, uzman çavuşlar Halis Koca, Burak Akalın, Koray Karaca, Hamza Karacaoğlu, Enes Sarıaslan, Oğuzcan Ekiz, Serdar Ege, Hüseyin Şahin.


ATAK düştü

Afrin’in batısındaki Raco kırsalındaki çatışmaya destek operasyonu icra eden milli ATAK helikopterlerinden biri kırıma uğradı. ATAK’ı kullanan 2 pilot da şehit oldu. Şeyh Hadid ve Raco beldeleri arasında Mamal Uşağı kırsalındaki bir vadiye sert iniş yapan taarruz helikopteri ATAK’ta herhangi bir duman ya da patlama belirtisi görülmedi. ATAK’ın düştüğü anlar, bölgede operasyon yürüten ÖSO mensuplarının kamerasına takıldı. Buna göre düşük irtifada, yere oldukça yakın bir konumda arka arkaya ilerleyen 2 ATAK’tan biri, hızla alçalmaya başladı. Havadayken üzerinde bir patlama ya da alev belirtisi görülmeyen ATAK, vadiye çakılarak infilak etti ve daha sonra o bölgeden duman yükseldi. Saat 13.00 sularında gerçekleşen olayda 2 pilotun şehit olduğu bildirildi. Şehitlerin, Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Kahraman ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (32) olduğu öğrenildi. Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Mut’un Malatya’da bulunan eşine acı haber verildi. Şehidin Kırıkkale’deki babaevine ise dev Türk bayrağı asıldı. Şehit Yüzbaşı Kahraman’ın da evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.


Hainler kırsaldan tamamen sökülüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO güçlerinin 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, sınır hattını büyük oranda PKK’dan temizledi. Burseya, Darmık, Bülbül, Şeyh Hadid, Raco, Cindeyres ve Der Ballut’a uzanan koridorda 14 kilometreye varan alanı kontrol altına alan TSK ve ÖSO güçlerine karşı tutunamayan PKK’nın savaşın meskun mahallere taşınmaması için tüm güçlerini seferber ettiği belirtiliyor. En güçlü olduğu kasaba ve köylerden birkaç saat içerisinde atılan terör örgütünün TSK’yı kırsalda oyalama amaçlı her yola başvuracağı gelen bilgiler arasında. Yeni Şafak’a bilgi veren kaynaklar, Cinderes ve Raco bölgelerinde savaşan teröristlerin büyük bölümünün Kandil kadrosundan olduğunu ve ölüm timine seçilen kamikazeler arasında çok sayıda çocuk ve kadın terörist bulunduğunu belirtiyorlar.

#Afrin
#TSK
#Mehmetçik
#Şehit
6 yıl önce