|

250 bin aile faizsiz ev aldı

Faizler yükseldikçe, el birliği modeliyle geliştirilen projelerin önemi artıyor. Türkiye’de şimdiye kadar 250 bin aile faizsiz sistemle ev, araç ve arsa sahibi oldu. Faiz sisteminde 250 bin liralık evin geri ödemesi 560 bin lirayı bulurken, faizsiz sistemde 250 bin liralık evin maliyeti 275 bin lirada kalıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2018 Pazar
Güncelleme: 01:45 - 5/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Tasarrufa dayalı faizsiz finans
Tasarrufa dayalı faizsiz finans

Ülkeye 30 sene önce kazandırılan tasarrufa dayalı faizsiz finans sistemiyle beraber 250 bin kişi bu şekilde ev, arsa ve araç sahibi oldu. Geri ödemede aradaki uçurumu ortadan kaldıran sistemi daha da geliştirmeye çaba gösterdiklerini ifade eden Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Emre Özkaya, faizsiz sistemle birlikte ülkeye öz sermaye kattıklarını dile getirdi. Sistemde 200 bin liralık bir ev için 20 bin liralık katılım payı alındığını belirten Özkaya, bu bedelin içinde finansman vermenin yanı sıra müşterinin düzenli olarak takip edilmesinin bulunduğunu söyledi.


HESAP ORTADA

Emre Özkaya, geçmişte, bu sektördeki firmalara yönelik "faizden ayrı kalır yeri yok" diyen kitlenin günümüzde böyle bir eleştiride bulunmadığını belirtti. Sistem gereği müşterinin parasını hiçbir şekilde kullanmadıklarını vurgulayan Özkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşterilerimize hesap detaylarını gösteriyoruz. Katılım bedeli şirketin kazancı olan bir para olduğu için ayrı bir hesapta. Müşterilerimizin ödediği para ayrı bir hesapta. Ayrıca bazı müşteriler sisteme dolar, avro ve altın olarak dahil olmak istedi, biz de bunu sağlayarak bir yenilik gerçekleştirdik."

KATILIM BEDELİNE 60 AYA KADAR VADE

Finansevim'i diğer oyunculardan ayıran özelliğin, 360 aya kadar vadelendirme imkanı olduğunu belirten Özkaya, "Bu sistemden yararlanmak isteyenlerden ellerinde 'katılım bedeli' olmadığı şikayetlerini aldık. Bu katılım bedelini de 60 aya kadar taksitlendirdik. Örneğin, sizin katılım bedeliniz 10 bin lira. 10 bin liraya 60 ay vadelendirme yaparsak takriben 166 lira ödüyorsunuz. Hem zorlanmamış oluyorsunuz hem de sistemden yararlanmış oluyorsunuz. Almak istediğiniz ev miktarının 360'a bölünmüş halini düşünelim. Bu miktarı ödediğiniz vakit ev sahibi oluyorsunuz" diye konuştu.

#Konut
#Ev
6 yıl önce