|

Tüm belgeler bu tarihte e-devlet'e aktarılacak

Soy Ağacı, Miras Belgesi ve Sefer Emri Sorgulama gibi son dönemlerde hizmete aldığı uygulamalarla milyonlarca kişinin yakından takip ettiği e-Devlet sisteminde gelecek yılın sonuna kadar Bakanlıklar ve kamu kurumlarında tüm iş ve işlemlerin yapılabileceği açıklandı.

Yeni Şafak
16:23 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:26 - 8/03/2018 Perşembe
AA
E-Devlet sisteminde yeni uygulamalar geliyor.
E-Devlet sisteminde yeni uygulamalar geliyor.

Son dönemlerde bir bir hayata geçirdiği uygulamalarla herkesin yoğun ilgisiyle karşılanan e-Devlet uygulaması, milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeniliklerle yoluna devam edecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, Gaziantep'te yaptığı açıklamada, bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerin e-Devlet'e aktarılma işlemlerinin 30 Haziran 2018'e kadar tamamlanacağını vurgulayarak, 31 Aralık 2018 itibariyle de kamudan kamuya, kamudan iş dünyasına olan e-Devlet hizmetlerinin tamamının aktarılacağını söyledi.



Zerey, bakanlıkları ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), ICT Medya ve Harput Ajans iş birliğiyle Mavera Salonunda düzenlenen "2. Anadolu Bilişim Buluşmaları" programının açılışında, sorumluluklarında olan PTT'yi özellikle e-ticarette öncü bir teknoloji şirketi haline getirmeye çalıştıklarını söyledi.

31 Aralık 2018 son tarih

Bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerin e-Devlet'e aktarılma işlemlerinin 30 Haziran 2018'e kadar tamamlanacağını ifade eden Zerey, ikinci aşamada ise 31 Aralık 2018'e kadar kamudan kamuya, kamudan iş dünyasına olan e-Devlet hizmetlerinin tamamının aktarılacağını bildirdi.

Yarın sona erecek program kapsamında, e- ticaret, sayısal dönüşüm süreci, sayısallaşma çözümleri, sayısallaşan kentler gibi konularda çeşitli sunumlar yapılacak.


#e-Devlet
#PTT
#Soyağacı
6 yıl önce