
Kadın Futbol Süper Ligi’nde oynanan Yüksekova SK - Fenerbahçe ArsaVev maçında tribünlerden atılan yabancı maddeler ortalığı karıştırdı. Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Gökhan Bozkaya yaralandı.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde oynanan Yüksekova SK - Fenerbahçe ArsaVev karşılaşmasında ortalık karıştı.

Hakkari Şemdinli İlçe Stadı’nda oynanan mücadelede sarı-lacivertliler öne geçtikten sonra tribünlerden sahaya yabancı maddeler atıldı. Atılan cisimlerden biri Gökhan Bozkaya’ya isabet ederken, deneyimli teknik adamın yaralandığı belirtildi.

Yaşanan saldırılar yalnızca sahayla sınırlı kalmadı. Yayıncı kuruluş FBTV’nin ekipmanlarına da saldırı gerçekleştirildi ve bu nedenle canlı yayın kesildi.

Fenerbahçe cephesinden yapılan açıklamada, olaylar sert şekilde kınanırken, bu tür olayların özellikle kadın futbolunda yaşanmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Fenerbahçe yöneticisi Ufuk Şansal maçın oynandığı sahadan yaptığı açıklamada, "Hafta arasından itibaren aldığımız duyumlar vardı. Gerekli önlemleri almaya çalıştık. Her gün başkanla da görüştüm. Dün akşam da çok güzel karşılandık. Birlikte vakit geçirdik. Bugün için hiçbir sorun çıkmayacağını söylediler. Fakat maç başladı, attığımız golden sonra hocamıza gelen bir cisim 5 dakika yerden kaldırmadı. Güvenlik güçleri Allah'tan burada. Onlar sayesinde olaylar büyümedi. O sırada sahaya girdim. Hocamızın yanına kadar gittim. Bu maçın bu şekilde devam edemeyeceğini söyledim. Hakem de 'Doğru söylüyorsunuz' dedi. Bu devirde, bu zamanda, kadın futbolunda yaşanmaması gereken olaylar. Şiddetle kınıyorum. İnşallah buradan sağ salim çıkarız. Yolda başımıza bir şey gelmeden havalimanına kadar gideriz" diye konuştu.






