|

5 kişilik aileyi hırsızlar katletmiş

Kastamonu’da 29 Kasım’da çıkan yangında evleri kül olan kayıp 5 kişilik Çataloğlu ailesiyle ilgili sır perdesi aralandı. Suçunu itiraf eden tutuklu 3 şüpheliden Ali Ş., “Hayvanları çalarken yakalandık. Önce Fazıl Çataloğlu’nu, sonra diğer aile fertlerini birer birer öldürüp evi ateşe verdik” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:36 - 20/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Hayvan hırsızı Ali Ş. suçunu itiraf etti.
Hayvan hırsızı Ali Ş. suçunu itiraf etti.

Kastamonu’da 21 gündür kendilerine ulaşılamayan 5 kişilik Çataloğlu ailesinin hayvan hırsızları tarafından katledildiği ortaya çıktı. Bürme köyü Kuzören Mahallesi’nde 29 Kasım’da çıkan yangında, Fazıl Çataloğlu ile akrabası Ahmet Çataloğlu’na ait evler yanmış, 5 kişilik aile ortadan kaybolmuştu. Evin enkazında yapılan aramalarda Fazıl Çataloğlu’nun torunu Serdar Çataloğlu’na ait olduğu tahmin edilen bir ceset bulunmuş, naaş otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

VİCDAN AZABI

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatan jandarma, aileye ait büyükbaş hayvanlardan bazılarının kayıp olduğunu belirledi. Yapılan araştırmada, 4 büyükbaş hayvanın Erkan ve Ersan K. kardeşler tarafından satıldığı tespit edildi. Ersan K., Erkan K. ile kayınpederi Ali Ş. gözaltına alındı. Şüpheliler, suçlamaları reddetmelerine rağmen tutuklandı. Ancak Ali Ş., vicdan azabına daha fazla dayanamayınca suçunu itiraf etti.


HİÇBİRİNE ACIMADILAR

Ali Ş., olay günü Bürme Köyü’ne damadı Erkan K., Ersan K. ve ismini bilmediği bir kişi ile birlikte hayvan hırsızlığı için gittiklerini anlattı. Şüpheli, hayvanları ahırdan çıkarttıkları esnada Fazıl Çataloğlu’nu karşılarında görünce paniklediklerini belirterek, “Onu silahla vurup öldürdük. Silah sesine uyanan ailenin diğer fertleri Çataloğlu’nun eşi Sebahat, oğlu Emin ve gelini Şengül’ü de katlettik. 12 yaşındaki Serdar Çataloğlu’nu da öldürdükten sonra evi ateşe verdik. Torba ve çuvallara koyduğumuz 4 cesedi ormanlık alana attık. 4 büyükbaş hayvanı sattık” dedi.


CESETLER İ HALA KAYIP

Bu itirafın ardından şüpheli Ali Ş.’ye önceki gün yanan evlerin enkazında ve ailenin traktörünün bulunduğu ormanlık alanda keşif yaptırıldı. Ancak arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.


Keşfin ardından tutuklu zanlı, tekrar Kastamonu E Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumuna götürüldü. Ailenin cesetlerinin bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

#Kastamonu
#Hayvancılık
#Cinayet
#Katliam
6 yıl önce