|

Acı veda

Amanos'da şehit olan Uzman Çavuş Ufku Demirel, Tokat’ın Turhal ilçesinde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehidin annesi Leyla Demirel ile kardeşlerinin tabuta sarılarak ağlaması yürekleri dağladı. En son kurban bayramında ailesinin yanına gelen Demirel'in bir yıl önce göreve başladığı öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 04:46 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Amanos Dağları'nda yürütülen operasyonda terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ufku Demirel'in cenazesi, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde defnedildi. Şehit Uzman Çavuş Ufku Demirel'in cenazesi helallik alınmak üzere Ray Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tokat Valisi Cevdet Can ile birlikte şehit ailesine başsağlığı diledi. Şehidin cenazesi baba ocağına getirildiğinde ağıtlar yükseldi. Şehidin babası Cemal, annesi Leyla ve abisi Ufku Demirel gözyaşı döktü.



GÖZYAŞLARI SEL OLDU


Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Şehidin cenazesi daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndan tören alanına getirildi. Şehidin naaşını burada yaklaşık 10 bin kişi karşıladı. Cenaze namazının kılınması ve duaların edilmesinin ardından omuzlara alınan şehit Uzman Çavuş Demirel'in cenazesi askeri bando eşliğinde bir süre götürüldükten sonra cenaze aracına konuldu. Şehidin cenazesi ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Ayranpınar köyüne götürülerek, burada dualar eşliğinde toprağa verildi.





1 YIL ÖNCE GÖREVE BAŞLADI


Şehit jandarma uzman çavuş Ufku Demirel'in yaklaşık 1yıl önce göreve başladı. Demirel'in CHP eski Tokat Milletvekili Fermuz Şahin'in de akrabası olduğu öğrenildi. En son Kurban Bayramı'nda ailesinin yanına geldiği öğrenilen şehit Ufku Demirel'in birliğine kendisine ait otomobili ile dönmek istediği ancak son dönemlerde yaşanan terör olayları nedeniyle aracını Turhal'da bıraktığı öğrenildi. Babası tarım emeklisi olan şehit Ufku Demirel'in ailenin 2 oğlundan küçüğü olduğu, ağabeyi Ufuk Demirel'in ise özel bir bankada çalıştığı öğrenildi.



Bizi bırakma oğlum




Uzman Çavuş Ufku Demirel'in naaşı törenin ardından cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehidin annesi Leyla Demirel oğlunun naaşına sarılarak ağıtlar yaktı. Bir süre araçla birlikte yürüyen anne Demirel, “Oğlum bizi bırakma” diye feryat etti. Şehidin naaşı defnedilmek üzere ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki Ayranpınar köyüne götürüldü.


#Amanos Dağları'
#pkk
#şehit
#Çavuş Ufku Demirel
#Ufku Demirel
9 yıl önce