|

Balıkesir’de en anlamlı sergi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 11. Şehit Emanetleri Sergisi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Şehit ailelerinin de katıldığı sergide gözyaşları sel oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:57 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
'Şehit Emanetleri Sergisi' Balıkesir Avlu Sergi Salonu’nda açıldı.
'Şehit Emanetleri Sergisi' Balıkesir Avlu Sergi Salonu’nda açıldı.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerin kıyafet ve eşyalarından oluşan "Şehit Emanetleri Sergisi” Balıkesir Avlu Sergi Salonu’nda açıldı. Şırnak Uludere’de helikopterin düşmesi sonucunda şehit olan Muhabere Yüzbaşı İlker Acar’ın annesi Nurdane Acar şehit oğlunun kıyafetine sarılırken göz yaşlarına hakim olamadı.

Serginin açılış töreni sırasında konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fahri Konuk serginin ne denli anlamlı bir sergi olduğunun altını çizerek; “Şehitlerimize tekrar tekrar Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Bu çok önemli bir çalışma bu çalışmada emeği geçen herkese başta Menderes bey olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

22 EYLÜL’E KADAR GEZİLEBİLECEK

Sergiyi düzenleyen öğretmen Menderes Kılıçaslan ile Elazığ’daki operasyonda şehit düşen Özel Harekat Komiser Yardımcısı Cihan Karadavut’un eşi Tülay Karadavut’un konuşmalarının ardından serginin açılış kurdelesini Başkan Vekili Konuk, Menderes Kılıçaslan ve şehit yakınları birlikte kesti. Sergi 22 Eylül tarihine kadar açık kalacak.

#​Balıkesir
#Nurdane Acar
6 yıl önce