|

Çukurca'da temizlik

Hakkari Çukurca'da PKK’lı teröristlerin temizlenmesine yönelik başlatılan operasyon devam ediyor. Dün 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bölgede anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu dinamik bir hedef imha edildi. Van Tendürek bölgesindeki operasyonlarda da insansız hava araçlarıyla bölge sürekli gözetim altında tutuluyor. Şemdinli’deki konuşlu obüs topları ise PKK hedeflerine top yağdırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:14 - 8/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türk silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonlar devam ediyor. TSK havadan ve karadan devam eden operasyonlarda dün 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca anlık bir istihbaratın değerlendirildiği bölgede savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen bir dinamik hedef ateş altına alınarak imha edilirken hava taarruzunu icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.



TENDÜREK TEMİZLENİYOR


TSK'dan yapılan bir diğer açıklamada ise Şırnak'ta üs bölgesine saldırı girişiminde bulunan teröristler ile güvenlik güçleri arasında


çıkan çatışmada 5 teröristin ele geçirildiği belirtildi. Van Çaldıran'ın Tendürek Dağı bölgesindeki PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen operasyon da sürüyor. Bölgede 40-50 kişilik bir terörist grubun bulunduğu yönünde istihbarat alan güvenlik güçlerinin, hava destekli operasyonları zorlu arazi yapısına rağmen aralıksız devam ediyor. Köy korucularının da destek verdiği operasyonda helikopter ve insansız hava araçları bölgeyi sürekli havadan gözetim altında tutuyor. Operasyonların güvenli şekilde sürdürülebilmesi için Doğubayazıt-Van karayolu trafiğe kapatıldı.





OBÜSLER PKK'YI VURDU


Hakkari'nin Kuzey Irak'a sıfır noktada bulunan Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde konuşlu 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda da dün öğle saatlerinde hareketlilik yaşandı. Alayda bulunan obüs topları, Türkiye Irak sınırında bulunan Balkaya Dağları'nda belirlenen PKK hedeflerini yoğun top atışına tuttu.


#Hakkari
#PKK
#Terör operasyonları
8 yıl önce