|

Dadaşlar kanını yerde bırakmaz

Siirt’teki PKK saldırısında yaralanan Jandarma Özel Harekât mensubu, ‘Dadaşlar Timi’ üyesi Uzman Çavuş Emre Dut, tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:19 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uzman Çavuş Dut (25), tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.
Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uzman Çavuş Dut (25), tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

Siirt'teki Ormanardı köyü mevkiinde, 30 Mart'ta yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan ve Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uzman Çavuş Dut (25), tedavi gördüğü hastanede şehit düştü. Dut için Siirt İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Şehidin yakınlarının yanısıra Vali Ali Fuat Atik ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende sık sık "Şehit Emre yolun yolumuz", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları duyuldu. Bekar olan şehit Dut'un cenazesinin ambulansa götürülmesi sırasında vatandaşlar Türkçe ve Arapça "Damat Emre" diyerek salavatlar getirdi. Şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Konya'nın Ereğli ilçesine gönderildi.

6 KORUCU ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜ

Siirt-Ormanardı’da PKK'lı teröristlerin saldırısında güvenlik korucuları Abdullah Yüztaş, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sıddık Ertan, Seyfettin Başkurt ve Nevzat Gökçe şehit düşmüş, 3 güvenlik korucusu ve 4 asker yaralanmıştı. Saldırının ardından bölgede başlatılan geniş çaplı operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirilmişti.

#Emre Dut
#PKK
#​Siirt
6 yıl önce