|

‘Dünya Düzce Günleri’nde çoşku bitmiyor

Düzce’nin Türkiye’de ve dünyada tanıtımına katkı sağlamak için bu yıl ilki gerçekleştirilen Dünya Düzce Günleri dolu dolu geçiyor. Kent meydanında düzenlenen konserler renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliklerin son günü olan 8 Ağustos'ta ise hit olmuş parçaların mimarı Derya Uluğ sahne alacak.

09:31 - 8/08/2022 Pazartesi
Güncelleme: 10:20 - 8/08/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Dünya Düzce Günleri dolu dolu geçti.
Dünya Düzce Günleri dolu dolu geçti.

Düzce Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 81 Dünya Düzce Günleri festivalinin ilk yedi günü dolu dolu geçti.


“Dünyadaki tüm Düzcelileri düşündük”

Dünya Düzce Günleri açış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “İstanbul için Fatih Sultan Mehmet ne ise Konuralp Bey de bizim için öyledir. Dünyanın dört bir yanında yaşayan Düzcelileri de düşünerek Dünya Düzce Günlerini kısıtlı imkanlarla organize ettik. Bugünden itibaren Düzceliler etkinliklerle ve akşamları da konserlerle eğlenecekler. Basın mensuplarımızın duyarlı davranışlarıyla Düzce’mizin tanıtımının her alanda gerçekleştirileceğine inanıyorum. Dünya Düzce Günlerimiz tüm Düzcelilere hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.


Festivalin açılış konserinde Fatma Turgut sahne aldı. Festivalin ikinci gününde 70’ler, 80’Ler ve 90’ların unutulmaz şarkılarını seslendiren Retrobüs grubu sahne aldı. Retrobüs söylediği şarkılarla Düzcelileri geçmiş yıllara götürerek nostalji rüzgarı estirdiler.

Festivalin üçüncü gününde sahne rapçilerindi. Gençlerin yakından tanıdığı ve şarkılarını ezbere bildiği Tefo / Seko rap şarkılarını söyledikten sonra gecenin finalini Ayaz yaptı.



Düzceliler festivalin dördüncü gününde Karadeniz esintileriyle eğlendiler. İmara grubu Karadeniz yöresi şarkılarıyla hem horon teptirdi zaman zaman duygulandırdı.

Düzce’de konserlerin en kalabalık olduğu tarih 6 Ağustos tarihi oldu. Ünlü rock grubu Kolpa’nın sahne alması ve hafta sonu olmasının etkisiyle Düzceliler adeta Anıtpark’a aktı. Kolpa sevilen şarkılarıyla özellikle gençlere unutulmaz anlar yaşattı.

Dünya Düzce Günlerinin yedinci gününde ilk olarak Müzisyen Pınar Süer sahneye çıktı. Ardından Türk Sanat Müziği’nin güçlü ismi Ayşe Taş, Düzcelilere sanat müziği ziyafeti sundu.

Düzceli Şevval Ekiz, festival programı kapsamında sahne aldı. O Ses Türkiye yarışmasında gönülleri kazanan ve hedefleri arasında kendisine ait şarkılarla müzik piyasasına girmek olan Ekiz, sahnede Düzcelilerin yakın ilgisiyle karşılaştı.


Etkinliklerin son günü olan 8 Ağustos günü ise hit olmuş parçaların mimarı Derya Uluğ sahne alacak. Tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı ve sosyal mecra alanlarında milyonlarca hayranı olan Uluğ’un ise her zamankinden daha kalabalık olması bekleniyor.

#Düzce
#Festival
#Dünya Düzceliler Günü
#Faruk Özlü
2 yıl önce