|

e-Devlet şifresi nasıl alınır

e-Devlet üzerinden soy ağacı sorgulama sayfasının hizmete girmesi ile en çok sorulan sorulardan biri ‘e-Devlet şifresi nasıl alınır?’ oldu. Öncelikle turkiye.gov.tr adresinde e-Devlet kapısına giriş yapabilmek için kullanıcıların e-devlet şifresi alması gerekmektedir. e-Devlet şifrelerini e-Devlet'e giriş yapmak isteyen vatandaşlar nasıl alacak?

Yeni Şafak
11:10 - 15/02/2018 الخميس
Güncelleme: 11:14 - 15/02/2018 الخميس
Diğer
. E-devlet şifresi PTT üzerinden alınabileceği gibi mobil bankacılık, mobil imza gibi yöntemlerle de alınarak e-devlet giriş yapılabiliyor.
. E-devlet şifresi PTT üzerinden alınabileceği gibi mobil bankacılık, mobil imza gibi yöntemlerle de alınarak e-devlet giriş yapılabiliyor.

e-Devlet üzerinden Alt/Üst Soy Sorgulama hizmete açılmasıyla birlikte vatandaşlar da sisteme giriş yapmak için e-Devlet şifresini öğrenmek için arama yapmaya başladı. Öncelikle e-Devlet üzerinden soy ağacı sorgulama yapabilmek için turkiye.gov.tr adresine giriş yapmak gerekiyor. e-Devlet kapısına giriş yapabilmek için de kullanıcıların e-devlet şifresi alması gerekiyor. İşte e-devlet şifresi almak için yapmanız gerekenler...

PTT şubesinden e-devlet şifresi nasıl alınır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, T.C. Kimlik numarasının yer aldığı nüfus kağıdı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi belgelerden biriyle birlikte ülke içindeki PTT merkezleri ya da müdürlüklerine bizzat müracat ederek e-devlet şifresini alabilir.


e-Devlet nasıl giriş yapılır?

PTT'den e-devlet şifresini alan vatandaslar, turkiye.gov.tr internet sitesini kullanarak e-devlet kapısına giriş yapabilir.

Giriş yapmak için T.C Kimlik numarası ile birlikte e-devlet şifresini kutulara girerek "Gönder" seçeneğine tıklamanız gerekiyor.


e-Devlet şifresi nasıl yeniden alınır

Profilinizdeki iletişim bilgilerinden cep telefonu ya da e-mail adresinizi doğruladıysanız, E-Devlet şifrenizi unutur, kaybeder ya da çaldırırsanız şifre yenileme işlemlerinden faydalanabilirsiniz.

Bu işlemleri yapmadıysanız tekrar PTT Şube ya da merkezlerine bizzat giderek yeni bir e-devlet şifresi almanız gerekiyor.

#e-devlet
#soy ağacı
٪d سنوات قبل