|

Eğitimde başarı zamanı

Yeni eğitim öğretim döneminin başladığı bu hafta birçok eğitimci ve sivil toplum örgütü temsilcisi öğrenciler için başarılı bir eğitim hayatının ana noktalarını paylaşıyor.

Haber Merkezi
04:00 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 01:43 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı F. Nurullah Da
Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı F. Nurullah Da

Son yıllardaki araştırmalar hem eğitim hayatında hem hayatta başarı için kişinin toplumsal yanının geliştirilmesi gerektiğini tekrar tekrar gündeme getirdi. Türkiye Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı F. Nurullah Dal, sınava odaklı çalışmanın zaten akademik başarıyı getirmediği, öğrencilerimizin lise ve üniversite giriş sonuçlarıyla da sürekli olarak yüzümüze çarpılmaktadır. Bu öğrencileri sadece sınava hazırlayan dershanelerin kaldırılmasının yönelik kararın da başlıca nedeni" dedi.

SOSYAL ETKİNLİK ÖNEMLİ

Dal açıklamasında şunları söyledi: "Ülkemizde tüm temel ve orta eğitim kurumları merkezi olarak düzenlenen MEB müfredatını uygulamakla yükümlüdür. Bu akademik programın aynı olduğu anlamına gelmekte. Zaten yapılan merkezi sınavlar da doğal olarak okul yönetici ve öğretmenlerine öğrencilerini bu sınavların esas aldığı müfredatı takip etme, onlara hazırlama sorumluluğunu hissettiriyor. Çocuklar sadece didaktik yöntemlerle kendilerine belletilmeye çalışılan bilgilerle değil, çevrelerinde gördüklerinden, yaptıkları etkinliklerden, farkında olmadan, daha olumlu ve mutlu bir okul ikliminde keşfettiklerinden öğreniyorlar ve bu bilgiler daha kalıcı oluyor. Akademik bilgilerin dışında sosyal etkinliklerle geliştirebildikleri iletişim, takım çalışması gibi becerileri onları daha kendine güvenli ve başarılı bireyler haline getiriyor."

#Eğitim
#Nurullah Dal
6 yıl önce