|

Esenyurt’tan Afrin’e

Savaştan kaçarak 3 yıl öce Esenyurt’a yerleşen 3 Suriyeli aile, yaşadıkları toprakların terörden temizlenmesinin ardından ülkelerine döndü. Memleketi olan Afrin’e dönme kararı alan Suriyeli ailelerden Yahya Talip, “Zor günümüzde bizi kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Türkiye’de kaldığımız sürece insanlar bize çok iyi davrandı. Türk halkına teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:16 - 28/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ailesiyle birlikte Afrin'e uğurlanan Yahya Talip, "Türkiye’de kaldığımız sürece insanlar bize çok iyi davrandı. Türk halkına teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
Ailesiyle birlikte Afrin'e uğurlanan Yahya Talip, "Türkiye’de kaldığımız sürece insanlar bize çok iyi davrandı. Türk halkına teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Suriye iç savaşından kaçarak Türkiye’ye gelen ve yaklaşık 3 yıldır Esenyurt’ta yaşayan 3 Suriyeli aile, düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Uğurlama törenine Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Suriyeli aileler ve vatandaşlar katıldı. Memleketi olan Afrin’e dönme kararı alan Suriyeli ailelerden Yahya Talip, 3 yıl aradan sonra, TSK ve ÖSO tarafından terör örgütlerinden temizlenen topraklarına döndükleri için mutlu olduklarını söyledi.

TÜRKİYE İKİNCİ VATANIMIZ

Zor günlerinde kendilerini Türikye’ye kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Suriyeli Talip, “Üç yıl önce ailemle Türkiye’ye geldik. Savaştan kaçacak başka yerimiz yoktu. Üçbucuk milyon Suriyeli’yi Türkiye’de misafir eden Erdoğan, Müslümanların lideridir. Allah onu muhafaza etsin. Onu çok seviyoruz. Türkiye’de kaldığımız sürece insanlar bize çok iyi davrandı. Türk halkına teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi. Türkiye’yi ikinci vatanları olarak gördüklerini belirten Yahya Talip, oradaki akrabalarıyla yaptıkları telefon görüşmesinde sonra, topraklarının güvenli hale geldiğini duyduktan sonra geri dönme kararı alıdklarını söyledi. Talip, “Suriye’de güvenli bölge sayısı artıkça dönüşler hızlanacaktır” diye konuştu. Yahya Talip’in büyük oğlu 11 yaşındaki Hamza Talip ise Türkiye’de çok güzel arkadaşlıklar edindiğini belirterek, “Arkadaşlarıma veda edeceğim. Afrin’de de arkadaşlarım var. Onlar da memnun olacak beni görecekleri için. Onları çok seviyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk askerlerine çok teşekkür ediyorum.” dedi. Dönüş kararı alan Suriyelileri ailelerin eşyaları zeytin dalları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir Suriyeli çocuğu sevdiği fotoğraflarla süslendi.


ÖZGÜR SURİYE'YE DÖNÜYORLAR

Törende konuşan Esenyurt belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Suriyelilerin barınabilecekleri Türkiye gibi bir komşuları olduğuna dikkati çekerek, “Bugüne kadar birlikte yaşadık. Aşımızı, işimizi ve ülkemizi paylaştık. Bugün de Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın seslendirdiği, gibi o topraklar gerçek sahiplerinindir. Bugün ailelerimizi gönderiyoruz. 35 Suriyeli kardeşimiz kendi topraklarına, özgür Suriye’ye dönüyorlar” diye konuştu.

#Suriyeli
#Esenyurt
#Afrin
6 yıl önce