|

Hücre evine şafak baskını

PKK'lı teröristlerin Bolu’daki bir hücre evinde eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine, Özel Harekat timleri operasyon düzenledi. Operasyonda 2 PKK’lı terörist öldürüldü. Evde A4 ve C4 tipi patlayıcı geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 22:29 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bolu'da, Ankara'dan gelen Polis Özel Harekat (PÖH) ekipleri tarafından yapılan operasyon sırasında çıkan çatışmada 2 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. Paşaköy Mahallesi'nde Ankara'dan gelen PÖH ekipleri tarafından terör operasyonu gerçekleştirildi. Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, mahallenin giriş noktalarını tutup, araç girişine izin vermezken, mahallenin yakınından geçen D-100 Karayolu yaklaşık 8 saat ulaşıma kapatıldı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ve PÖH ekipleri, Berberler Sokak'taki 4 bloktan oluşan Paşakent Sitesi'nde bulunan bir apartmana girdi ve dairelerdeki aileleri gizlice tahliye etti. Daha sonra apartmanın beşinci katındaki terör örgütünün hücre evine PÖH ekipleri tarafından saat 23.45 sıralarında baskın yapıldı. Bu sırada çıkan ve yaklaşık yarım saat süren çatışmada bir PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi, bir polis memuru hafif yaralandı.



KARŞILIK VERİNCE ÇATIŞMA ÇIKTI


Kaçan diğer PKK'lı teröristin bulunması için çalışma başlatan polis ekipleri, havanın aydınlanmasıyla binanın çatısına çıktı. Bu sırada çatıya saklanan teröristle polis ekipleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sonunda çatıda saklanan PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Emniyet yetkilileri, böylece 2 erkek teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi. Operasyonun ardından ekipler tarafından hücre evinde ve apartmanda inceleme yapıldı. Etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetleri, olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Morgu'na kaldırıldı.



MUHTEMEL BİR BOMBALI SALDIRI ÖNLENDİ


Bolu Valisi Aydın Baruş, “Yapılan aramada 2 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 adet tabanca, 2 adet el bombası, 2 kilogram civarında A4 tipi patlayıcı ve 3 kilogram civarında C4 tipi patlayıcı geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yaptığı düşünülen 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Operasyon sırasında bir polis memuru hafif yaralanmış ve Köroğlu Devlet Hastanesinde tedavi edilmiş olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ölü olarak ele geçirilen terör örgütü üyelerinin kimlik tespiti çalışmaları devam etmektedir” diye konuştu.


#Hücre evi
#Özel Harekat timleri
8 yıl önce