|

İl il FETÖ operasyonları: 20.08.2016

FETÖ'nün hain darbe kalkışmasının hemen ardından başlatılan terör operasyonlarında çok sayıda örgüt mensubu yakalandı. Operasyonların tüm hızıyla süreceği bildirildi.

Yeni Şafak
12:01 - 20/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:06 - 22/08/2016 Pazartesi
Arşiv
Arşiv

Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca (FETÖ) İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimi başarıyla püskürtüldü. Hain kalkışmanın ardından yurdun dört bir yanında örgüt yapılanmasına yönelik olarak terör operasyonları başlatıldı. Bu kapsamda çok sayıda terörist tutuklanırken, operasyonların süreceği öğrenildi.



Malatya: 4 asker 2 polis tutuklandı


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 4 muvazzaf asker ve 2 polis tutuklandı.



Alınan bilgiye göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması çerçevesinde gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen biri binbaşı, biri yarbay olmak üzere 4 muvazzaf askerle 2 polis mahkemece tutuklandı.



Düzce: 170 tutuklu


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada Düzce'de, bugüne kadar 170 kişinin tutuklandığı, 65 kişinin de gözaltında bulunduğu bildirildi.



Isparta: İki AK Partili gözaltında


Isparta'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Isparta İl Genel Meclisi Üyesi AK Parti'li üyesi Mustafa Hakan Y, gözaltına alındı.



İstanbul: Harp Akademisi'ne operasyon


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 44 Harp Akademileri Komutanlığı personelinden 40'ı tutuklandı.



Kırıkkale: 2 'bölge abisi' yakalandı


Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün "bölge ve emniyet abileri" oldukları öne sürülen 2 kişi yakalandı.


  • Başkentte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 askeri hakimden 22'si tutuklandı.
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 25 askeri hakim, emniyetteki sorgularının ardından Ankara Adliyesine getirildi.

Operasyonlar sürüyor...































































































#FETÖ
#15 Temmuz
#Darbe Girişimi
8 yıl önce