|

Kanaslı kalleşlik

Güvenlik güçlerinin Nusaybin'deki operasyonlar sırasında, Jand. Binbaşı Ahmet Karaman, Emniyet Amirleri Doğan Sakarya ve Zafer Kurt, Özel Harekat’ta bomba uzmanı olarak görevli Salih Taç ile Erkan Başpehlivan şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 23:44 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik süren operasyonlarda yine yüreğimiz yandı. Güvenlik güçlerinin Dicle Mahallesi'nde yoğunlaştırdığı operasyonlarda 1 Binbaşı, 2 Emniyet Amiri ve 2 polis şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı. Nusaybin'de 14 Mart'tan itibaren hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlar, dün kalabalık PKK'lı grubunun tespit edildiği Dicle Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı.



UZAKTAN ATEŞ AÇTILAR


Güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında başlayan çatışmalar devam ederken saat 11.40'da keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşle Emniyet Amiri Doğan Sakarya şehit düştü.



GEÇİCİ GÖREVLE GELMİŞTİ


Operasyon genişletilirken, teröristler bu kez saat 13.45 sıralarında güvenlik güçlerinin girdiği bölgede, önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt şehit oldu. Yaralanan 5 güvenlik görevlisi de tedavi altına alındı. Şehit Binbaşı Karaman'ın Jandarma Özel Harekat'ta görevli olduğu, şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt'un da Bingöl Özel Harekat Şube Müdürü olduğu ve Nusaybin'e geçici görevle geldiği belirtildi.





GÜL'ÜN KORUMA EKİBİNDE


Dicle Mahallesi'nde akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerin, güvenlik güçlerinin ilerlemesini önlemek için tuzakladıkları bombanın imha edilmesi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada Salih Taç ile Erkan Başpehlivan şehit oldu. Şehit Taç ve Başpehlivan'nın 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün koruma ekibinde çalıştığı ortaya çıktı. Gül, Twitter 'den paylaştığı mesajında "Erkan ve Salih uzun yıllar koruma ekibimde çalışmışlardı. Bu iki kahramanımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun"ifadelerini kullandı.



Eşine son kez sarıldı


Tunceli'de zırhlı araç kazasında şehit düşen polis memuru 32 yaşındaki Murat Küpeli, memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde baba Hilmi Küpeli, anne Sembil Küpeli ve eşi Zehra Küpeli metanetlerini korumaya çalıştı. Küpeli, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şırnak'ın İdil ilçesinde uçuruma yuvarlanan tankta şehit olan Uzman Çavuş Özcan Mutlu memleketi Balıkesir'in Edremit ilçesinde toprağa verildi. Bitlis'in Mutki İlçesi'nde operasyonlar sırasında şehit düşen 7 çocuk babası 53 yaşındaki köy korucusu Rıfat Kaya ise Mutki İlçesi'ne bağlı Kocainiş Köyü'nde toprağa verildi.


#Jand. Binbaşı Ahmet Karaman
#Doğan Sakarya
#Zafer Kurt
#Özel Harekat
8 yıl önce