|

Sınavı geçerli sayıldı

Tokat’ta astım hastası lise öğrencisi Zehra Betül Baş, “nefes açıcı tüp ilaçla sınava girdiği” gerekçesiyle iptal edilen sınavı, için KDK’ya başvurdu. ÖSYM tarafından tekrar değerlendirilmesi sonucu sınavın geçerli sayılmasına karar verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 23:46 - 8/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Zehra Betül Baş
Zehra Betül Baş

Tokat’ta astım hastası lise öğrencisi Zehra Betül Baş’ın Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) “nefes açıcı tüp ilaçla salona girdiği” gerekçesiyle iptal edilen sınavı, ÖSYM tarafından tekrar değerlendirilerek geçerli sayıldı. Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Baş, Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) başvurduğunu belirterek şunları söyledi:

ÖSYM’NİN KARARINDAN VAZGEÇMESİ GÜZEL

“Başvurumun ardından ÖSYM tekrar değerlendirdi ve sınavımı geçerli saydı. Benim gibi olan arkadaşlarımın da sınavlarının tekrar okunduğunu duydum. Kelimelerle nasıl anlatılır bu mutluluk. İçim içime sığmıyor” ifadelerini kullandı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, lise öğrencisinin sınavının geçerli sayılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Malkoç, “ÖSYM ile yapılan görüşmelerle birlikte, ÖSYM almış olduğu iptal kararından vazgeçti. Bu, güzel bir şey” dedi.

#Sınav
#Tokat
#ÖSYM
#YGS
7 yıl önce