|

SODES fonu örgüte aktarılmış

SODES kapsamındaki 'Şansım Olsun Projesi'nden elde edilen 118 bin liranın, FETÖ/PDY’ye yakın kuruluşlara aktarıldığı belirlendi. Bunun üzerine Erzincan merkezli 8 ilde operasyon başlatıldı. Aralarında milli eğitim müdürlerinin de bulunduğu 8 kişi gözaltında.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2016 Salı
Güncelleme: 00:03 - 19/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Erzincan merkezli 8 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 8 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İliç Milli Eğitim Müdürlüğünce 2012-2013 döneminde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında düzenlenen “Şansım Olsun Projesi”nden elde edilen 118 bin liranın, FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara aktarıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Erzincan, İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Ağrı, Sivas ve Eskişehir'de belirlenen adreslere operasyon düzenledi.



MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE VAR


Operasyonda aralarında ilçe milli eğitim müdürü ve okul müdürü ile bazı öğretmenlerin de bulunduğu, Erzincan'da 2, diğer illerde 6 olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında bir şüphelinin arandığı öğrenildi. Operasyon kapsamında Ağrı'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezindeki bir adreste S.G. gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelinin işlemlerinin ardından Erzincan'a gönderildi.





ERZİNCAN'A GÖNDERİLDİLER


Operasyon kapsamında Sivas'ta bir İlkokulda görev yapan sınıf öğretmeni İ.T, Kırklareli'nde M.Ö., Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru O.Ö ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli D.B güvenlik güçlerince gözaltına alınarak Erzincan'a gönderildi. Bu kişilerin SODES yolsuzluğu kapsamında ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.



Utanç dosyasında 12 polise gözaltı


Kamuoyunda 'utanç dosyası' olarak bilinen Fetullah Gülen'in kardeşi ile kardeşinin oğlunun isimlerinin de geçtiği cinsel istismar soruşturmasının usulsüz olarak kapatılması ve yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda aralarında üç emniyet müdürü ve bir emniyet amirinin de bulunduğu 12 emniyet mensubu gözaltına alındı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, mağdure S.Ö'nün 2007 yılında cinsel istismara uğraması ile ilgili soruşturmada 18 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğiniaçıkladı.


#Erzincan
#sodes fonu
#Şansım Olsun Projesi
#fetö
8 yıl önce