|

Tek seferde 800 kilo kokain

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, geçtiğimiz ay yaptıkları uyuşturucu operasyonunda 800 kilo kokain yakaladıklarını duyurdu. Tek seferde ele geçirilen miktarın Türkiye tarihinde bir ilk olduğu belirtildi. Yakalanan uyuşturucunun değeri 6 milyar TL.

Haber Merkezi
04:00 - 8/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:31 - 8/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Zehir tacirlerinin keskin kokulu malzeme içine sakladıkları kokaini narkotik köpeği ‘Vira’ buldu.
Zehir tacirlerinin keskin kokulu malzeme içine sakladıkları kokaini narkotik köpeği ‘Vira’ buldu.

Kocaeli Körfez’de limana yanaşan gemiye düzenlenen operasyonda, 800 kilo kokain ele geçirildi. Tek seferde ele geçirilen miktarın dünyada 3’üncü, Türkiye’nin ise en büyük miktarı olduğu açıklandı. 6 milyar TL değerindeki kokainin, Türkiye ile Avrupa ülkelerine dağıtılmak üzere Güney Amerika’dan getirildiği, geminin 8 ülkeyi gezdikten sonra Türkiye’ye girdiği belirlendi.

GECE DÜĞMEYE BASILDI

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurt dışından deniz yoluyla yüklü miktardaki kokain getirileceği bilgisine ulaştı. 7 Ağustos tarihinden itibaren takibe alınan geminin 8 Ağustos saat 01.00 sıralarında Körfez ilçesindeki bir limana yanaştığı tespit edildi. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla limana yanaşan gemiye operasyon düzenlendi. Jandarma ekipleri, gemiden indirilen konteynerleri X-Ray cihazı ile taramadan geçirdi.


İTİNAYLA GİZLENMİŞ

Konteynerler içerisinde sanayi tipi çuvallar olduğu, bu çuvallarda ise karbon çeliği ve paslanmaz çelik üretiminde kullanılan ferro silikon maddesi bulunduğu belirlendi. Zehir tacirlerinin keskin kokulu malzeme içine sakladıkları kokaini narkotik köpeği ‘Vira’ buldu. ‘Vira’nın tepkileri üzerine boşaltılan çuvallarda ferro silikonun içine gizlenmiş çantalarda 1’er kiloluk paketler halinde 800 kilo kokain ele geçirildi.

GÖZALTINA ALINAN YOK

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Kokain 800 kilodur ve çok önemli bir miktardır. İmha edilmek üzere jandarmada beklemektedir. Başka ülkelere sevki konusunda henüz bir tespitimiz yok. Şu aşamada gözaltına alınan kimse de yok.”

#Kocaeli
#Esrar
6 yıl önce