|

Vatanımıza kavuştuk

Ukrayna’da zor durumda olan Ahıska Türklerine kucak açan Türkiye'ye üçüncü kafile getirildi. Kendileri için tahsis edilen konutlara yerleşen Ahıska Türkleri Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyip "Vatanımıza kavuştuk" dediler.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:40 - 16/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Ukrayna'nın doğusunda, Rusya'nın desteklediği ayrılıkçıların başlattığı iç savaş yüzünden evlerini ve işlerini kaybeden Ahıska Türklerine Türkiye kucak açmaya devam ediyor. Ukrayna'dan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine daha önce iki ayrı kafile halinde getirilen 616 Ahıska Türkünün ardından 513 kişilik üçüncü kafileden 171 kişilik ilk grup, Ukrayna'nın Slavyansk şehrinden alınarak, THY'ye ait uçak ile Erzincan'a getirildi. Kafilenin 350 kişilik ikinci grubu ise bugün gelecek. Erzincan Havalimanı'nda, Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk ile bazı kurum müdürleri tarafından çiçeklerle karşılanan aileler, gümrük işlemlerinin ardından otobüslerle Üzümlü ilçesine götürüldü.





72 YILDIR SÜRGÜNDEYDİK


Burada kendileri için hazırlanan konutlara yerleştirilen Ahıska Türkleri Türkiye'ye gelmenin mutluluğuyla dualar edip, birbirlerine sarıldı. Erzincan'daki yeni yaşamlarına ilk adımı atan ailelerden 6 kişilik Muhammedoğlu ailesi, çok mutlu olduklarını söyledi. Rasık Muhammedoğlu (81), vatanlarına kavuştuklarını belirterek, şunları söyledi: “Biz 72 yıldır sürgündeydik, çok kötü günler gördük, çok azaplar, çok eziyetler çektik. Allahıma şükürler olsun ki Türkiye bize sahip çıktı. Dedelerimiz buralarda yaşamış, biz de sonunda buraya vatanımıza geldik."


#Üzümlü
#Ahıska Türkleri
8 yıl önce