|

Venezeulla'daki saldırıya Dışişleri'nden kınama

Dışişleri Bakanlığı, Venezula Devlet Başkanı Maduro'ya yönelik saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı. "Söz konusu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanılan açıklamada, Türkiye'nin bu zor zamanda, kardeş ve dost Venezuela halkı ve Cumhurbaşkanı Maduro, ailesi ve tüm hükümet yetkililerinin yanında yer aldığı vurgulandı.

Yeni Şafak
09:32 - 5/08/2018 Pazar
Güncelleme: 09:46 - 5/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanlığı, Venezuela'daki olayla ilgili yayınladığı açıklamada saldırıyı kınadı.
Dışişleri Bakanlığı, Venezuela'daki olayla ilgili yayınladığı açıklamada saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Venezuela'nın başkenti Karakas'ta Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya bomba yüklü drone ile suikast girişimiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin bu Venezuella halkının ve Cumhurbaşkanı Maduro'nun yanında olduğunun vurgulandığı açıklama şöyle:

  • "Venezuela Ulusal Muhafız Birliklerinin kuruluşunun 81. yıldönümü vesilesiyle başkent Karakas’ta düzenlenen, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro Moros, eşi ve oğlu, hükümet üyeleri ve askeri yetkililerin katıldığı törende meydana gelen ve Cumhurbaşkanının şahsına yönelik olduğu anlaşılan saldırı büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır. Sözkonusu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Olay sırasında Cumhurbaşkanı Maduro ve yakınlarının yara almadan kurtulması en büyük tesellidir. Patlamalar neticesinde yaralandığı belirtilen 7 askere de acil şifalar diliyoruz.

Venezuela’da istikrar, refah, huzur ve güvenliğin sürmesi en büyük temennimizdir. Bu, bölgesel istikrar ve dünya barışı için de önem taşımaktadır.

Cumhurbaşkanı Maduro, değerli ailesi, hükümet üyeleri ve tüm Venezuela halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

#Madura
#Türkiye
#Dışişleri
6 yıl önce