|

'Aşılar zararlı' diyen Karatay'a tepki: Akıl süzgecine davet ediyorum

"Aşılarda daha ucuz olduğu için alüminyum kullanılıyor. O yüzden kullanmayın" diyen Canan Karatay'a, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Ceyhan'dan tepki geldi. Ceyhan, "Karatay'ı akıl ve bilim süzgecine davet ediyorum" dedi.

Yeni Şafak
11:51 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 12:01 - 22/12/2017 Cuma
Diğer
Prof. Dr. Canan Karatay.
Prof. Dr. Canan Karatay.

Prof. Dr. Canan Karatay’ın katıldığı bir söyleşide “Aşıların içinde alüminyum ve cıva var. Eskiden cıva vardı şimdi daha ucuz diye alüminyum kullanılıyor. Biliyorsunuz, alüminyum Alzheimer sebebidir. Onun için D vitamini en güçlü aşıdır” demecine Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan tepki geldi.

"Akıl süzgecine davet ediyorum"

Habertürk'te yer alan habere göre Ceyhan, “Akademik unvan taşıyan ancak konunun uzmanı olmayan kişilerin konuşmaları nedeniyle aşıyı reddeden aile sayısı 2016 yılında 10.000’ in üzerine çıkmıştır. Bu 10.000 çocuğun bir kısmının öleceğini tahmin etmek zor değildir. Yine bu sebeple boğmaca vakaları son üç yıldır belirgin bir şekilde artmaktadır. Karatay’ı, bilim ve akıl süzgecine davet ediyorum” dedi.

  • Canan Karatay ne demişti?
  • Konuşmacı olarak 16 Aralık 2017’de katıldığı Lüleburgaz Belediyesi’nin ‘Aykırı Sohbetler’ söyleşisinde “Aşıların içinde alüminyum ve cıva var. Eskiden cıva vardı şimdi daha ucuz diye alüminyum kullanılıyor. Biliyorsunuz, alüminyum Alzheimer sebebidir. Onun için D vitamini en güçlü aşıdır. Bakın Kanada, domuz gribi zamanında ‘ben halkıma aşı yaptırmayacağım’ dedi ve bedava D vitamini dağıttı. Geçen hafta İngiliz Sağlık Bakanlığı çok önemli bir çalışma yayınladı ve bütün hamilelere ve doğurganlık yaşında olan kadınlara bedava D vitamini dağıttı. D vitamin eksikliğinden kısırlık oluyor. İyot eksikliğinden kısırlık oluyor” demişti.
#Canan Karatay
#Mehmet Ceyhan
6 yıl önce