Kesin korunacaklar listesindeydi: Hayalet avcı köyün içinde böyle görüntülendi
17:52, 03/04/2026, CumaG: Güncelleme: 18:02, 03/04/2026, Cuma
IHA

Köyün içerisine giren vaşak görüntülendi
Erzincan’ın Refahiye ilçesine bağlı Baştosun köyünde, nesli tükenme tehlikesi altındaki vaşak görüntülendi. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği kriterlerine göre bazı bölgelerde popülasyonu azalan vaşaklar, Türkiye’de "kesin korunacak türler" arasında yer alıyor.
Köyde yaşayan Berfin Karataş, sabah saatlerinde yiyecek arayışıyla yerleşim yerine kadar inen vaşağı cep telefonuyla kaydetti.
Özellikle kış aylarında ağır hava şartlarının etkili olduğu bölgede nadir görülen yaban hayvanının köy içerisinde dolaşması, vatandaşları şaşırttı.
Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği kriterlerine göre bazı bölgelerde popülasyonu azalan vaşaklar, Türkiye’de "kesin korunacak türler" arasında yer alıyor.
Genellikle insanlardan uzak, dağlık ve ormanlık alanlarda yaşayan vaşakların yerleşim yerlerine kadar inmesinin, yiyecek bulma zorluğundan kaynaklanabileceği değerlendiriliyor.

Hayat
Antalya’da yaban hayatı fotokapanlara yansıdı

Gündem
Canlı olarak onu görmek neredeyse imkansız: 'Hayalet Avcı' ölü olarak bulundu

Gündem
'Ormanın hayaleti' Erzincan'da böyle görüntülendi
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.