|

Omuzdan alınan dokuyla çene yaptılar

Şanlıurfa'da yüksek gerilime maruz kalarak ayak, göğüs ve çene bölgesinde doku kaybı ve yanıklar oluşan işçi Halit Otarkan, omuzundan alınan dokuyla çenesine yapılan operasyon sonucu sağlığına kavuştu.

Yeni Şafak
08:07 - 14/08/2015 Cuma
Güncelleme: 05:13 - 14/08/2015 Cuma
IHA

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, acil servise müracaat eden Halit Otarkan (32) isimli hastanın, yapılan muayene ve tetkikler sonucunda yüksek gerilime maruz kalması sonucu ayak, göğüs ve çene bölgesinde doku kaybı ve yanıkları tespit edildi. Otarkan'a yapılan ilk müdahalenin ardından yanık ünitesi yoğun bakımında tedavisine başlandı. İnşaat işçisi Halit Otarkan, inşaatta çalışırken yüksek gerilime maruz kalma sonucunda ayak, göğüs ve çene bölgesinde oluşan tam kat doku kayıpları nedeniyle, Op. Dr. Yalçın Yontar tarafından gerçekleştirilen 3 operasyonla başarılı şekilde tedavi edildi.



"OMZUNDAN DOKU AKTARIMI YAPILDI"

Çene bölgesinde yaklaşık 6 santim çapında doku kaybı oluşan Halit Otarkan'a yapılan ilk operasyonla, omuz bölgesinden doku aktarımı yapıldı. Ardından doku uyumunun sağlanması amacıyla hasta 4 hafta çenesi omzuna yapışık şekilde yaşadı. Gerçekleştirilen diğer operasyonlarla, çenesindeki doku kaybı omzundan getirilen dokuyla başarılı şekilde onarıldı.



İnşaat işçisi Halit Otarkan, “Elektrik çarptıktan sonra kendimi çok kötü hissettim ve aynaya bakamıyordum. Bir daha asla iyileşemeyeceğimi sanmıştım ama yanılmışım. Bu hastanede sihirli parmakları olan doktorlarımızın var olduğunu öğrendim. Asla eskisi gibi olamayacağım diye düşünürken şimdi Allah'a şükürler olsun çok iyi durumdayım. Yara izlerim kayboldu, dikiş izlerim de kaybolursa tamamen eskisi gibi olacağım. Bu hastanede doktorundan, sağlık personeline tutun da herkes bana kendi yakını gibi akrabası gibi davrandı. Doktorlarımız ve hastane personelleri ile öyle güzel diyaloglarımız oldu ki hayatım boyunca minnettar olacağım. Eli öpülesi insanlar başta hastane yönetimi olmak üzere tüm hastane personeline yoğun ilgi ve alakaları için çok teşekkür ederim” diye konuştu.



#omuzdan çene
#Şanlıura
#çene
9 yıl önce