|

Peynir Nasıl Yapılır? Evde Peynir Yapımı Tarifi İle Paranız Cebinizde Kalsın

Evde peynir yapımı uzun zamandır özellikle ev kadınları tarafından merak ediliyordu. Bu haberimizde evde peynir mayası yapma tarifine kadar birçok konuyu detaylı olarak anlatacağız. Peynir nasıl mayalanır, peynir mayası evde nasıl yapılır gibi sorulara bu haberimizde çok net bir şekilde çözüm sunuyoruz. Evde peynir yapmak hem ekonomik hem de sağlıklıdır. Peki evde süt ile taze beyaz peynir nasıl yapılır? İşte, evde peynir yapımı tarifi.

18:26 - 5/02/2021 vendredi
Güncelleme: 09:46 - 12/09/2023 mardi
Yeni Şafak
Evde Peynir Yapımı Tarifi
Evde Peynir Yapımı Tarifi
Peynir nasıl yapılır sorusu pandemi döneminde evde kalındığı için en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Bazılarımız hem ev ekonomisini düzene sokmak hem de daha sağlıklı bir peynir yapmak için arayışlara başladı.
konusunda bu haberimizde sizlere evde peynir yapımı hakkında pratik bilgilere yer vereceğiz.

ÇİĞ SÜT İLE PEYNİR NASIL YAPILIR?

Haberimizde, çiğ süt ile peynir yapmanın ayrıcalıklarını ele alacağız ve aynı zamanda evde peynir yapımına dair en çok merak edilen sorulara cevap vereceğiz.

Eski Türkiye’de peynir evde yapılırdı ve süt satışı oldukça yaygındı. Su anda her bakkalda onlarca çeşit hazır peynir var. Bazılarımız ataletten ve bazılarımız ise bilmediğinden dolayı evde peynir yapımını bilmiyor. Peki peynir nasıl yapılır? İşte Evde peynir yapımı tarifi hakkında bilinmesi gerekenler...

Peynir Nasıl Yapılır?

Evde peynir yapımı konusunda en önemli şey süttür. Sütün organik olması hem peynir mayası nasıl yapılır sorusuna cevap verecek hem de daha kaliteli bir peynir üretmemizi sağlayacak. Bazıları peynir nasıl mayalanır sorusuna da cevap ediyor ki bu konuda oldukça haklılar. Bu konuya dair detaylı açıklamayı da haberimizin ilerleyen kısımlarında bahsedeceğiz.

Köylerde satışı yapılan ve hatta bazı köylüler tarafından kapınıza kadar getirilen organik çiğ sütünüz varsa hemen peynir yapımına başlayabiliriz. Bakkal sütü ile peynir maalesef olmaz.

Maya, yine peynir yapımında çok önemlidir çünkü peynire lezzetini veren şey mayadır. Taze ve çiğ süt ile peynir mayanız varsa işte şimdi hazırız! Mayasız peynir yapılması tavsiye edilmez, hadi başlayalım peynir yapımına!

Evde Peynir Yapımı için Detaylı Anlatım

Evde peynir yapımı için ilk olarak sütü çelik bir tencerede kaynatıyoruz.

Süte, soğumadan peynir mayasını atın. Peynir mayası yok ise içerisinde peyniraltı suyu veya yoğurt atın. Biz, peynir mayası yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Süt yaklaşık olarak 20 dakikaya kadar kesilecektir. Bu süreden sonra sütü tülbent yardımı ile süzmeniz gerekiyor. Tülbent üstüne çıkan peyniri, yine bir tülbent ile süzmeye bırakın.

Yaklaşık 12 saat kendi başına süzülen peynir tülbent üstüne çıkacaktır. Böylelikle evde peynir yapımı sonrası paranız cebinize kalır ve daha sağlıklı beslenmiş olacaksınız. Dilerseniz evde yaptığınız peynir ile aşağıdaki içeriklere göz atarak nefis lezzetler elde edebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:


#Peynir
#Peynir Yapımı
#Evde Peynir Yapımı
il y a 3 ans