|

Yoğurt nasıl yapılır? İşte adım adım evde yoğurt yapımı

Yoğurt nasıl yapılır sorusuna uzmanlardan derlediğimiz bilgiler ile cevap veriyoruz. Evde yoğurt yapımı konusuna dair ipuçları arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu makalede yer alan bilgiler ışığında hemen ev yapımı yoğurdun tadına varın. Evde yoğurt yapımı günümüzde en çok çocuk sahibi ebeveynler için önerilir. Evde yoğurt nasıl yapılır? Evde adım adım yoğurt yapmanın tarifi.

17:41 - 13/12/2023 الأربعاء
Güncelleme: 10:05 - 14/12/2023 الخميس
Yeni Şafak
Evde yoğurt yapımı ve yoğurt mayalama teknikleri
Evde yoğurt yapımı ve yoğurt mayalama teknikleri
İçindekiler
Yoğurt nasıl yapılır sorusuyla birlikte evde yoğurt yapımı ve mayalama teknikleri üzerine yaptığımız araştırma sonucu size en pratik tarifi hazırladık. Yoğurdun sağlımıza olan katkıları saymakla bitmiyor.
bakımından oldukça besleyici bir besindir. Doygunluğu artırması ve vücuda hiçbir zararı olmayan yoğurt aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıyor.

Diğer besin ögeleri ile aynı anda da tüketilebiliyor ve damak tadını çok ciddi artırıyor. Ara öğünlerde tek başına tüketilen yoğurdun içerisine keten tohumu ya da nane gibi tatlandırıcı bitkiler atarak kendinize sağlıklı bir geçiş öğünü hazırlayabilirsiniz.

Gün içerisinde metabolizmanın daha verimli ve sistematik bir şekilde çalışmasını sağlayan ev yapımı yoğurt, düzenli olarak tüketilmelidir.
sorusuna da evde yoğurt yapımı bölümünde değineceğiz.

EVDE YOĞURT NASIL YAPILIR?

Market sütü ile yoğurt yapılmaz, bu sebeple köy yerlerinden ya da yine marketlerden tamamen organik ve katkısız inek sütü almanız gerekiyor. İnek sütünüzü temin ettiğinizi düşünerek, hemen evde kalıp gibi yoğurt tarifine geçelim. Maddeler halinde yoğurt yapımını anlatacağız.

İşte, evde yoğurt yapımı:

  • Çelik bir tencere ilk kural. Büyük ve derin çelik tencereye sütü doldurduktan sonra hafif ateşte kaynatıyoruz.
  • Sütün üzeri köpükleşene kadar karıştırmaya devam edin ve köpükleşme olduğunda ocaktaki ateşi en alt seviyeye kadar getirin. Kısık ateşte karıştırma işlemi yapmadan 15-20 dakika kadar sütü kaynatmaya devam edin.
  • Burası önemli! Mayalama işlemi için sütü boş bir kaba boşaltalım. Mayalama işlemi için mutfak örtüsü, baş örtüsü ya da sofra bezi gibi delikli bir örtüye ihtiyacımız var.
  • Yeni bir kaba sütü aktarırken aynı zamanda süzelim. Süt ne çok soğuk ne de sıcak olacak. Mayalamanın püf noktası buradadır. Bazı gurmeler bunu bir sır olarak saklarlar fakat biz açıklıyoruz. Mayalanma sürecinde sütün sıcaklığı önemlidir.
  • Evde yoğurt mayalama kısmına geldik. Mayalama için yine organik bir yoğurttan yardım alıyoruz. Küçük bir kasede ılık süte yoğurdu döktükten sonra karıştırmaya devam edin. 20 dakika kadar karıştırın.
  • Sonra sütün içerisine bu karışımı dökün ve kabı sıkı sıkı bir örtüyle kapatın. Hava almayacak şekilde kapattığınıza emin olun çünkü evde yoğurt nasıl mayalanır sorusunun cevabını burada vermiş olduk. İşte bu şekilde mayalama işlemini bitirdik.

Yaklaşık olarak 8 saat sonra örtüyü kaldırıyoruz. Yoğurdu direkt olarak çok fazla sarsmadan buzdolabına atıyoruz. Yoğurdun hareket etmemesi de önemlidir ki bu lezzetini artıracaktır.

Buzdolabında 1 gün kadar bekleyen yoğurt artık hazır hale gelecek. Evde yapımı yoğurt tarifinin sonuna geldik. İşte bu kadar! Artık sizde ede yoğurt nasıl mayalanır sorusuna ve aynı zamanda evde yoğurt yapımına dair her şeyi öğrendiniz. Merak ettiklerinizi ücretsiz yorum atarak bizlere sormayı unutmayın.

YOĞURT KAÇ SAATTE, KAÇ DERECEDE MAYALANIR?

sorusuna daha önce evde yoğurt yapımı içeriğimizde cevaplamıştık. Bu içeriğimizi ziyaret edenler, taş gibi bir yoğurt yapmanın püf noktasının yoğurt mayalama derecesinden geçtiğini biliyor. Kolları sıvayın çünkü sır gibi saklanan bu bilgiyi bu haberimizde dile getiriyoruz. İlk olarak sütü hazırlamanız gerekiyor. Yoğurt mayalama sütün kalitesi de bir hayli önemlidir. Çiğ sütü kaynatırken, karıştırmayı unutmayın çünkü sütün son noktaya hava alması gerekiyor. Üstünde kabarcık çıkana kadar kaynayan sütü bu aşamada en kısık ateşe alın ve 15 dakika kadar daha kaynatın.

Yoğurt mayalama işleminde biz kaynayan sütün 1 gün kadar buzdolabında beklemesini öneriyoruz. 1 gün sonra yoğurt mayalama tarifine devam edebilirsiniz. Yoğurt nasıl mayalanır püf noktalarını da şimdi açıklıyoruz. Yoğurdu sıcak bir şekilde mayalarsanız çok ekşi bir yoğurt elde etmiş olursunuz. Yoğurt mayalama derecesi 43 derecedir. 42-44 derece ve arası yoğurt kaç derecede mayalanır sorusuna cevap verir.

YOĞURT MAYALAMA SIRRI VE PÜF NOKTALARI

yapmak için süte atacağınız yoğurdun organik olarak yapılması gerekmektedir. Ev yoğurdunu 1 litre süt için kullanabilirsiniz. Leziz bir yoğurt için, 1 litre süte en fazla 1 tatlı kaşığı maya kullanın. Oda sıcaklığındaki yoğurdu cam biz kavanoza aldıktan sonra üzerine 43 derece olan sütü ekleyin.

Tahta kaşık ile karıştırmaya bu aşamada başlayabilirsiniz. Sütteki pütür tamamen yok olana kadar tahta kaşık ile karıştırmanız gerekiyor. Yoğurt kaç saatte mayalanır sorusunun cevabı ortalama olarak 24 saattir diyebiliriz. Mayalama sırasında kabın sabit durmasını gerektiğini de söyleyelim.

1 KASE YOĞURT KAÇ KALORİ?

1 kase
sorusu ilerleyen teknoloji sebebiyle her sene farklılık gösterebilir. Yoğurdun içerisine katılan şeylere göre değişkenlik gösterebilir.
#Yoğurt
#yoğurt mayalama
#yoğurt mayalama tarifi
٪d أشهر قبل