|

THY'den İngiltere açıklaması: Uçuşlar durduruldu

Türk Hava Yolları, İngiltere çıkışlı Türkiye varışlı yolcu gelişlerinin durdurulduğunu açıkladı. Pegasus Havayolları'ndan yapılan açıklamada ise "İngiltere'den ülkemize gelen seferlerde yalnızca başka bir ülkeye devam uçuşu olan transit yolcular kabul edilecektir" denildi.

11:56 - 2/01/2021 Cumartesi
Güncelleme: 13:26 - 2/01/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

THY'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’den İngiltere’ye ve İngiltere’den başka ülkelere transit uçuşların planlandığı şekilde devam edeceği belirtildi. Açıklamada, yolculardan bilet değişikliği ve diğer talepleri için çağrı merkezi, biletin satın alındığı ofis ya da acenteye başvurarak işlemlerin gerçekleştirilebileceği aktarıldı.


Pegasus transit yolcuları kabul edecek

Pegasus Havayolları tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "
Resmi otoriterlerin kararı üzerine, 2 Ocak 2021 tarihinden itibaren İngiltere'den ülkemize gelen seferlerde yalnızca başka bir ülkeye devam uçuşu olan transit yolcular kabul edilecektir. Transit yolcular, son varış ülkesi kurallarına göre uçuşa kabul edilecektir.
"
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, İngiltere'den yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edildiğini ve bu ülkeden yurda girişlerin geçici olarak tamamen durdurulduğunu açıklamıştı.

#THY
#mutasyonlu virüs
#koronavirüs
#ingiltere
3 yıl önce