|

Balıkesir'de mahalle iftarları devam ediyor

Balıkesir’in Dutluca Köyü’nde yüzyıllık toplu iftar geleneği devam ediyor. 120 ailenin oturduğu mahallede iftar yemeğini her gün bir aile üstlenirken, köy meydanına ve cami avlusuna kurulan sofralarda çeşit çeşit yemekler hep birlikte yeniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 12:09 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Köyde her gün bir aile iftar yemeğini üstlenirken, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar muaf tutuluyor.
Köyde her gün bir aile iftar yemeğini üstlenirken, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar muaf tutuluyor.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca Köyü’nde toplu iftar yemeği geleneği devam ettiriliyor. 120 ailenin oturduğu mahallede iftar yemeğini her gün bir aile üstlenirken, köy meydanına ve cami avlusuna kurulan sofralarda çeşit çeşit yemekler hep birlikte yeniyor. İlçeye 9 kilometre uzaklıkta, 380 nüfuslu Dutluca’da, yüzyıllardır iftarlar hep birlikte açılıyor. Her gün bir aile iftar yemeğini üstlenirken, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar da muaf tutuluyor. Yaklaşık 120 ailenin oturduğu mahallede her aileye yemek sırası iki yılda bir geliyor.


BU GELENEK DEVAM EDECEK

Dutluca’daki iftara ilçe merkezi ve çevre köylerden de katılanlar oluyor. Mahalle meydanına kurulan masalarda tatlıdan turşuya kadar 9 çeşit yemek ikram ediliyor. Yemekler, ezanın okunmasıyla birlikte yenmeye başlanırken, dualar yapılıyor. Geleneği sürdürmeye kararlı olduklarını anlatan Mahalle Muhtarı Hüseyin Yılmaz, “Köyümüz 120 hane ve 380 nüfuslu. Ramazanda iftar yemeği veriyoruz. Bu çok eskiye dayanan bir gelenektir. Her gün bir aile iftar yemeğini üstleniyor. Dışarıdan gelenler de oluyor. Biz bu geleneği devam ettirmeye kararlıyız” dedi.

#Ramazan
#İftar
6 yıl önce