|

Bin aydan hayırlı bağışlanma gecesi

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi tüm Türkiye’de ve İslam dünyasında coşkuyla idrak edildi. Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen geceyi inananlar sabaha dek dua ve ibadetle geçirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:48 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kadir Gecesi Türkiye'nin dört bir köşesinde büyük bir coşkuyla idrak edildi.
Kadir Gecesi Türkiye'nin dört bir köşesinde büyük bir coşkuyla idrak edildi.

Kur'an-ı Kerim'in vahiy yoluyla Hz. Peygamber'e gönderilmeye başlandığı ve Kadir Suresi'nde ''bin aydan daha hayırlı'' olduğu müjdelenen Kadir Gecesi Türkiye'nin dört bir köşesinde büyük bir coşkuyla idrak edildi. İftarın ardından camilere akın eden vatandaşlar geç saatlere kadar Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti.

İstanbullular bu mübarek geceyi ihya için başta Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih ve Eyüp Sultan gibi camileri tercih etti. Sultanahmet Camisi'nin avlusu ve çevresinde, iftar saatinden önce hazır bulunan çok sayıda vatandaş, oruçlarını da burada açtı.

CAMİLER DOLUP TAŞTI

Başkentte ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içerisinde yer alan Beştepe Millet Camii ile Hacı Bayram Veli ve Kocatepe camilerine akın eden vatandaşlar namaz kıldı, dua etti. Edirne'de de vatandaşlar, başta Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi olmak üzere camileri doldurdu. Kadir Gecesi dolayısıyla kente gelen çok sayıda gurbetçi ve Batı Trakyalı vatandaş da Selimiye Camisi ve diğer camilerde namaz kılıp, dua etti.

MÜLTECİ DUALAR

Çadırkentlerde kalan Suriyeli mülteciler de Kadir Gecesini büyük bir huşu ile idrak etti. Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki YİBO çadır kentinde kalan Suriyeli Türkmenler, Kadir Gecesi'nde teravih namazını kılmak için kamp içerisindeki konteyner camiyi doldurdu. Okunan yatsı ezanı sonrası aralarında yaşlı ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli camiyi doldurdu. Namaz sonrası Suriye'deki olayların bitmesi ve ülkede hayatını kaybedenler için dualar edildi.


Hayatımızı Kur’an ölçüsüyle yaşayalım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, rahmet, bereket ve arınma mevsimi olan Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir Gecesi’ne daha kavuşmanın sevinci içerisinde olunduğunu kaydeden Erbaş şöyle devam etti: “Her mümin için Kur’an’ı en güzel şekilde okumak, en doğru şekilde anlamak, en iyi şekilde yaşamak ve onun hayat veren ilkelerini en uygun yöntemle bütün dünyaya tanıtmak, en büyük kulluk sorumluluğu ve en yüce idealdir. Zira Kur’an’ın yaşandığı yere Allah’ın rahmeti tecelli edecek ve orası selam yurdu olacaktır. Allah’ın yeryüzüne en büyük nimeti olan Kur’an’ın kadrini bilerek onun ölçüleriyle yaşanan her gün ve gece Kadir Gecesi’nin mağfiret, bereket, selam ve kurtuluş iklimine kavuşmak demektir.”


#Ali Erbaş
#Kadir Gecesi
6 yıl önce