|

Hedefimiz yüzde 60

AK Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Dursun, 31 Mart seçimlerinde yüzde 60’tan fazla oy almayı hedeflediklerini söyledi. Birinci önceliklerinin ‘insan odaklı belediyecilik’ olduğunu dile getiren Dursun, “220 bin gencimizi teknolojiyle buluşturacağız. ‘Dronelab’ ile drone eğitimi vereceğiz. Robotik kodlama, yapay zeka atölyeleri kuracağız” dedi.

M. Şakir Saraç
04:00 - 21/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:50 - 21/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Abdurrahman Dursun
Abdurrahman Dursun

AK Parti Sultangazi Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Dursun, 31 Mart yerel seçimler öncesi hayata geçirilecek yeni projeleri ve Sultangazi’nin seçim sürecindeki yol haritasını Yeni Şafak’a anlattı. Seçilmesi halinde ‘insan odaklı belediyecilik’ ile halkın her kesimine dokunan projelerin hayata geçirileceğini söyleyen Dursun, “Yaptığımız her çalışmada burada yaşayan gencin, kadının, esnafın, yaşlının ve engellinin ihtiyacını karşılayacak işler ne ise bunlar üzerinde daha çok çalışacağız. 60 bandının üzerinde oy ile seçilmeyi hedefliyoruz” dedi.



GENÇLİK TEKNOLOJİYLE BULUŞACAK

Gençlere yönelik projeleriyle başlayan Dursun, “110 bin öğrencimiz var. 24 yaş altı insan sayısı ise yaklaşık 220 bin kişi. ‘Teknogenç Sultangazi 4.0’ projesi ile teknoloji gençlikle buluşacak. Ayrıca ‘Dronelab’ projemiz var. Drone yapımı, nasıl uçurulacağı gibi eğitimler verilecek. Yarışmalara hazırlanmak için drone parkurları oluşturacağız. Robotik kodlama, yapay zeka atölyeleri ve bir gözlemevi kuracağız” diye konuştu.

BELEDİYESPOR PROFESYONEL OLACAK

Genç nufüsu spora yönlendirmeyi hedeflediklerini aktaran Dursun, “Sultangazi Belediyespor’u bir profesyonel spor kulübü haline getireceğiz. Farklı kulvarlarda yarışan rekabetçi bir kulüp haline gelecek. Hangi branşta olursa olsun özel antrenörlerle çalışma alanları oluşturacağız. Gençler böylece ferah, steril tesislerde sporlarını güven içinde yapabilecek. Spor ve eğitimi bir arada götürecekler. Böylece hem dostluklar kurulacak hem de, kötü alışkanlıklara meyil etmeyecekler” şeklinde konuştu.

KADINLARIN YÜZÜ GÜLECEK

Sultan Kadın, Üreten Kadın, Bilge Kadın ve Seyyah Kadın gibi kadın odaklı birçok projenin hayata geçirileceğini aktaran Dursun, “Seyyah Kadın projesinde sadece kadınlara yönelik rehberler eşliğinde gezi programları yapacağız. Kadınlar sadece gezi yapmayacak, bir Eyliya Çelebi gibi şehrin geleneği, göreneği, yaşantısı, mutfağıyla o yerin her şeyini deneyimleyecek. Adeta seyyah gibi gezip gördüklerini yazacaklar. Üreten Kadın projesinde ise kadınlarımızın istihdamına yönelik eğitimler, mesleki beceriler vereceğiz. Bilge Kadın projesiyle ihtiyaca göre her alanda kadınlara istedikleri eğitimleri vereceğiz. İlçede daha eğitimli, kendisini istediği alanlarda geliştirmiş bir kadın profili ortaya çıkacak” dedi.

  • LoL, CS ve Pubg takımı
  • Abdurrahman Dursun, Sultangazi Belediyesi e-spor Kulübü’nü kurmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Dursun “Bu bir ilk, şu an hiçbir belediyede böyle bir çalışma yok. Başlangıç olarak LoL, CS ve Pubg olmak üzere 3 takım kuracağız. Hemen seçimin akabinde başvuruları açarak takım oyuncularını belirleyeceğiz” diye konuştu.
  • Sultangazi yeşile doyacak
  • Yeşil bir Sultangazi için çalışacağını söyleyen Dursun, “Zübeyde Hanım’da bir millet bahçesi şu anda yapılıyor. İçerisinde sosyal tesislerin de yer aldığı 40-50 dönümlük çok güzel bir yeşil alan olacak. Alibeyköy göl, orman manzaralı içerisinde spor alanları ve yürüme parkurları da bulunan çok güzel bir proje olacak. Yayla mahallesinde de böyle bir millet bahçesi oluşturmaya yönelik hazırlıklarımız sürüyor” dedi. Dursun, “15 mahallemiz var. Hepsine kültür ve spor merkezleri kurulacak” dedi.
  • Toz sorunu bitecek
  • Sultangazi’nin genelini etkileyen taş ocakları kaynaklı toz probleminin nasıl çözüleceğini anlatan Dursun şöyle devam etti: “4 aşamadan oluşan projenin birinci aşaması şirketlerin oradaki maden sahalarının kapatılarak tek bir şirkete dönüştürülmesiydi. Bu gerçekleştirildi. Eskiden 15 tane maden sahasında 15 kazı yapıldığı için 15 yerden toz çıkardı ve şehre yayılırdı. Şimdi 2 tesise düşürüldü ve teknolojik olarak gelişmiş makinelerle suyla çökeltme yöntemi kullanılarak kırım yapılıyor. Böylece toz en aza indiriliyor. Taş taşıyan kamyonlar için bir servis yolu da yapacağız. Böylece şehrin içine toz taşıyıp trafiği de etkileyen kamyonlar ortadan kalkacak. Sultangazi’nin toz meselesi bir sorun olmaktan çıkacak.”
#​AK Parti
#Sultangazi
#Abdurrahman Dursun
#31 Mart
5 yıl önce