|

Seçim 2019! Afyonkarahisar Yerel Seçim ve Meclis Seçimi Sonuçları - CANLI

Seçim 2019 Afyonkarahisar Seçim Sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları ne durumda? 31 Mart 2019'da seçim sonuçlarında hangi partiler öne geçti Afyonkarahisar ilinde partilerin oy oranları ve sandık sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları. Afyon Yerel seçim sonuçları en hızlı şekilde Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında.

Yeni Şafak
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 16:41 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Afyonkarahisar seçim sonuçları
Afyonkarahisar seçim sonuçları

Seçim 2019 yerel seçim sonuçları Afyonkarahisar ili ve ilçelerinde son durum ne? Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan yerel seçimlerde Afyonkarahisar seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte birlikte Afyonkarahisar ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği Afyon ili ve ilçelerinde kim belediye başkanı oldu? İşte tüm detaylarıyla Afyonkarahisar yerel seçim sonuçları ve Meclis seçimi sonuçları sayfamız.

AFYONKARAHİSAR

Türkiye Cumhuriyeti'nin 81 ilinden biri olan Afyonkarahisar ili, Anadolu yarımadasının batıya yakın ortasında ve Ege Bölgesi'nin iç kesiminde yer alır. İç Anadolu yaylasının Ege kıyılarına açılan bir eşiği, bir geçidi durumundadır. Çevresinde Eskişehir, Konya, Isparta, Denizli, Uşak ve Kütahya illeri bulunur. Kuzey doğudan güney batıya uzandıkça alçalan ovaları ile hem Orta Anadolu'dan ve hem de Ege Bölgesi'nden sayılır. En kuzeyde Eskişehir sınırından, en güneyde Denizli sınırına kadar kuzey doğudan güney batıya uzunluğu 210 kilometredir. Eni ise Kütahya sınırından Isparta sınırına kadar kuzey batıdan güney doğuya 112 kilometredir. Denizli'ye doğru incelerek eni 20 kilometreye kadar düşer, bir parça halindedir.

İlin diğer komşu illerle sınırlarının toplam uzunluğu 616 kilometredir.

Afyonkarahisar ilinin 2018 yılı TÜİK verilerine göre toplam nüfusu 725.568'dir.

#Afyon Seçim sonuçları
#Afyon seçim sonuçları 2019
#Afyon meclis seçim sonuçları 2019
#yerel seçim Afyon 2019
#seçim sonuçları Afyon
#Afyon yerel seçim sonuçları
#Afyon yerel seçim sonuçları 2019
5 yıl önce