|

15 Temmuz şehitleri için koşacaklar

Atletizm Federasyonu, 81 ilde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Koşusu düzenleyecek. Bisiklet Federasyonu, Dağcılık Federasyonu ile Atıcılık ve Avcılık Federasyonu da düzenleyeceği turnuvalarla şehitlerimizi anacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:01 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
15 Temmuz şehitleri için koşacaklar
15 Temmuz şehitleri için koşacaklar

Spor federasyonları 15 Temmuz şehitlerinin anısına çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Türkiye Atletizm Federasyonu, 81 ilde 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Halk Koşusu düzenleyecek. Ankara’da ise ayrıca ‘15 Temmuz Yarı Maratonu’ yapılacak. Yarı Maraton Mamak’ta başlayıp Beştepe’de son bulacak. Bisiklet Federasyonu ise 15 Temmuz’da Kastamonu’da '15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Yarışması' düzenleyecek. Değişik kategorilerde yapılacak yarışmalarda ilk 8’e giren sporculara altın ve para ödülü verilecek. Türkiye Dağcılık Federasyonu 15 Temmuz şehitlerini anmak amacıyla '15 Temmuzda 15 Zirvede 15 Demokrasi Ateşi' zirve tırmanışları yapılacak. Tırmanışlar şu dağlarda yapılacak: “Süphan Dağı başta olmak üzere, Artos, Kaçkar, Erciyes, Hasan, Aladağlar Emler, Karaca, Düldül, Aydos, Kızlar Sivrisi, Bozdağ, Kaz Dağı, Uludağ, Ilgaz ve Istıranca Dağları.”

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu da Mersin Erdemli Atış Poligonu’nda 'Ateşli Silahlar 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Kupası" düzenleyecek. Bugün başlayacak olan etkinlik Pazar günü sona erecek.

#15 Temmuz
#Koşu
7 yıl önce