|

24 yıl sonra bir ilk

Bursa'da Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası 24 yıl aradan sonra yeniden hayat buldu. Açılış, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun iştirakiyle Yunus Emre Spor Kompleksi'nde yapıldı.

Yeni Şafak
12:17 - 23/10/2015 Cuma
Güncelleme: 09:26 - 23/10/2015 Cuma
IHA

23-25 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenecek şampiyonaya, Türkiye, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Romanya, Karadağ ve Hırvatistan'dan 184 sporcu katılıyor.



Müezzinoğlu: Güreşin Türk milletindeki yeri ayrıdır

24 yıl aradan sonra yapılan şampiyona, Yıldırım Belediyesi ile Türkiye Güreş Federasyonu'nun iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Şampiyonanın açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'nın güçlü bir altyapısı olduğunu söyledi. Bursa'nın Balkanlar için ayrı bir anlamı ve değeri olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, "Güreş önemli bir spordur. Bu sporun Türk milletindeki yeri ayrı ve değerlidir. Bursamızın ev sahipliği Bursalılar için anlamlı ve değerlidir. Önümüzdeki dönemde Bursa'yı balkan ülkeleri başkenti yapmayı planlıyoruz. Bunun çalışmalarını başlattık. Bursa'nın altyapısı ve vizyonu var" dedi.



Türkiye'nin tanıtımı açısından bu şampiyonayı önemsediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise, "Bu şampiyonada emeği geçenler var. Güreş Federasyonu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şampiyonanın centilmenlik içerisinde sonuçlanmasını ve buradan ayrılan misafirlerimizin güzel temennilerle şehrimizden ayrılmasını temenni ediyorum" diye konuştu.


Açılış konuşmalarının ardından yapılan müsabakalarla şampiyonanın açılışı gerçekleştirildi.

#Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası
#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#Yunus Emre Spor Kompleksi
8 yıl önce